• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.03.2021

08:51

KOVAKS PAKET STIŽE U BIH, danas prva isporuka vakcina!

Balkan

KOVAKS PAKET STIŽE U BIH, danas prva isporuka vakcina!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina bi danas trebalo da dobije 49.800 doza vakcina protiv korona virusa putem KOVAKS mehanizma i to će biti prva isporuka putem ovog globalnog mehanizma, ali i najveća od početka pandemije

Biće dostavljeno 26.400 doza vakcina kompanije AstraZeneka i 23.400 doza kompanije Fajzer. Ova isporuka je na Sarajevski aerodrom trebalo da bude izvršena jučer, ali je prolongirana za danas, prenosi Klix.ba.

Planirano je da avion s vakcinama iz Istanbula sleti u 9 sati. Bosna i Hercegovina je putem KOVAKS-a naručila 1,2 miliona doza, te bi od Evropske unije trebalo da dobije 892.000 doza vakcina.

Većina trenutno dostupnih vakcina u BiH donirala je Srbija, a donaciju su najavile da će učiniti Slovenija, Turska i Kina. Republika Srpska je uspela da nabavi ruske vakcine Sputnjik V, dok Federacija Bosne i Hercegovine to još nije uspela.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija