• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

27.03.2021

13:00

"SRAMI SE, BEDNIČE!" Pupovac objavio skandalozne poruke koje mu je poslao Milanović: "Srpski narod procvetaće u Hrvatskoj kad se otarasi tebe i tvojih lopova"

Balkan

"SRAMI SE, BEDNIČE!" Pupovac objavio skandalozne poruke koje mu je poslao Milanović: "Srpski narod procvetaće u Hrvatskoj kad se otarasi tebe i tvojih lopova"

Podeli vest

Saborski zastupnik i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotu je, uoči press konferencije koju je sazvao kako bi odgovorio na teške reči koje mu je u petak uveče uputio predsednik Republike Zoran Milanović, na Fejsbuku objavio prinsrktinove poruka za koje tvrdi da mu ih je uputio Milanović

- Juče je Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske kazao da sam "prljav". Malo je dana u ovih 30 i više godina mog javnog delovanja u kojima nisam primio pismo ili poruku u kojoj mi ekstremni desničari ili od njih zaluđeni ljudi šalju poruke da sam "prljav" ili "smrdljiv", započeo je svoj status Pupovac.

- Dobro sam naučio šta to znači i još više pazio da nakon toga budem još pročišćeniji. Došli su dani da mi zbog izraženog mišljenja kao saborskog zastupnika Zoran Milanović kao predsednik Republike Hrvatske kaže da sam "prljav". Tom svojom izjavom on me je razrešio obaveze da ne objavljujem poruke koje mi je poslao nakon što sam izneo svoje viđenje postupka izbora predsednika Vrhovnog sud i neophodne reforme pravosuđa - napisao je Pupovac uz printskrin poruka za koje tvrdi da mu ih je Milanović poslao.

U objavljenom printskrinu Milanović mu piše sledeće:

- Bravo, Milorade! Tražiću da Uskok istraži motive. Takve radi se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo.

Foto: Reuters/Printskrin/Beta

- Srami se, bedniče. Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvetaće u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj posmatrač u Europarlamentu, da si čovek podelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao darovima onog čaršijskog ološa iz Beograda, stoji u porukama.

 

 

Podsetimo, predsednik Zoran Milanović imao je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Rijeci oštar istup prema Pupovcu, ali i premijeru i predsedniku Sabora. 

Govoreći o sukobu s premijerom oko izbora predsednika Vrhovnog suda i kandidatkinji Zlati Đurđević, povukao je paralele između aktuelne političke situcije i talijanskog filma iz 1976. 'Ružni, prljavi, zli'.

Pritom je o predsedniku SDSS-a govorio kao o 'prljavom'. Andrej Plenković je u tom kontekstu 'ružan', a šef Sabora Gordan Jandroković 'zao'.

Foto: Reuters

Hrvatski predsednik Zoran Milanović

Za Pupovca, "koji se usudio da kaže za Đurđević da je padobranka", je rekao da je čovek koji je "na pravdi Boga s 10.000 glasova hrvatskih Srba ušao u Sabor", upitavši koga on predstavlja i u čije ime on govori.

Ustvrdio je da on na svakim izborima dobije više glasova hrvatskih Srba od Pupovca u celom njegovom "bezvrednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom i nepoštenom". Pozvao ga je da vrati nekretnine u Preradovićevoj koje mu je njegova Vlada, kaže, greškom dala. To su, kako je rekao, nekretnine srpske Prosvjete, ne "njegove klike koja arči i banči taj novac". "Neka to prodaju i podele Srbima na Baniji", poručio je Milanović Pupovcu.

Ocenio je da je Pupovac poslednji koji može da govori "da je padobranka osoba koja je pravi univedrzitetski profesor, za razliku od njega koji već 30 godina politizira i trguje", a Pupovcu je poručio i da je on pravi predstavnik hrvatskih Srba kao zagrebački Hrvat, poreklom iz Dalmacije i Primorja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nik

pre 3 godine

Milanovicu uzalud lajes , samo da bi te prihvatili kao Hrvata ali prezime sve govori (Srbine).

Iza ograde

pre 3 godine

Biti cu iskren- dobro mu je i rekao! Zastupa Srbe, Hrvatska mu daje potporu a on umjesto da ju podjeli najbolje sto moze - on potrosi na svoje dupe!

Stojan

pre 3 godine

Taj Milanovic izgleda da mnogo pije alkohol. Ima izgled velikog alkoholicara a i oci su mu stalno crvene. Mozda je to razlog sto brabonja umesto da prica.

Hrvat bez zlobe

pre 3 godine

Varate se Ipak možda ste i Hrvat pripadnik vladajuće stranke Ovaj Zoki je čovek bez dlake na jeziku Vladajući pa i Pupovac žele zadržati stanje u sudstvu onako kako je a stvarno je grozno Boje se promena Đurđević je kandidat Milanovića i nije iz kruga elita Inače je Srpkinja, to ne ističe ali i ne krije ali je Pupovac ipak protiv nje Zašto? Pametnom dosta

dux

pre 3 godine

milanovic je najveci ustasa tamo, bolestan lik sta je on uradio za te srbe za koje kao brine, osim sto laje stalno

zoran

pre 3 godine

Baš udara Milanović - pravo u čelo! Vole svi ovi predstavnici naroda da lopužaju..ima ih na sve strane. Vole političari svoje dupe..ima ih u Srbiji za izvoz.

Beki

pre 3 godine

Neznam sta da kazem , Pupavac se celo vreme odrzava u politici i dobro zivi a za ovi 30 godina Srbi u Hrvackoj nista nisu dobili , ni svoje stanove, ni kuce niti su se vratili svojim kucama i oni koji jesu stalno su napadani i mnogi osudivani i dan danas , a Pupavac nista . Nema vise Srba u Hrvackoj ostalo je jos nesto staraca koji ce izumreti za 20 godina, a Srbi iz hrvacke su poceli novi zivot po Republici Srbskoj i Srbiji i nikad se vise nece vratiti u Hrvacku. Najveci gubitnik je Hrvacka to ce se najbolje videti za 50 godina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija