• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs

20.04.2021

07:00

ŠKALJARCI DIGLI AMERIKANCE NA NOGE, MAKEDONCI SU NADRLJALI! Izdavali su lažne pasoše vođama narko kartela! OVO SE NE PRAŠTA!

Balkan

ŠKALJARCI DIGLI AMERIKANCE NA NOGE, MAKEDONCI SU NADRLJALI! Izdavali su lažne pasoše vođama narko kartela! OVO SE NE PRAŠTA!

Podeli vest

Traže se zaposleni u MUP Severne Makedonije koji su izdavali lažne pasoše kriminalcima. Regionalna kancelarija za bezbednost i istrage u ambasadi SAD u Skoplju i Interpol sprovode istragu o otkrivanju mreže zaposlenih u MUP Severne Makedonije koji su izdavali makedonske pasoše osobama iz sveta kriminala, a među kojima se našao i navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić

Kako prenosi crnogorski "Dan", u okviru akcije uhapšeno je čak devet zaposlenih u makedonskoj policiji. Jovan Vukotić, podsetimo, uhapšen je u septembru 2018. u Antaliji u Turskoj sa lažnim makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov.

- On je posle hapšenja izručen Srbiji, a pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu osuđen je na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava - podseća izvor iz istrage.
 
Kako navode crnogorski mediji, iz američke ambasade u Severnoj Makedoniji potvrđeno je da sarađuju sa tamošnjom policijom, ministarstvom pravde i drugim institucijama i da im daju tehničku podršku, forenziku, obuku i opremu za poboljšavanje kapaciteta.

- Ne dajemo komentare o aktivnim istragama - naveli su iz ambasade povodom pitanja o akciji hapšenja devet policijskih službenika.

ALBANCI SE PREIGRALI, BEOGRAD IMA NENADANI KEC U RUKAVU! Priština osam godina neće da ispuni Briselski sporazum i formira ZSO, SADA ĆE IH TO SKUPO KOŠTATI!

Ministar policije Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je da postoji saradnja sa američkom ambasadom i da akcija "Dvojnik" traje već 26 meseci, a tokom nje je otkriveno 215 ljudi sa lažnim pasošima.

- Utvrđeno je da se u jednom delu radi o licima koja su članovi međunarodnih organizovanih kriminalnih grupa i narko-kartela, licima umešanim u teška kriminalna dela, odnosno radi se o osobama s profilom visokog rizika i osobama za kojima je objavljena međunarodna poternica - naveo je Spasovski.

NAPAD NA SRBUJU I SRPSKU IZVODI MREŽA KOJA SE FINANSIRA SA NAJVIŠEG GLOBALNOG NIVOA! Srbija je najvažnija zemlja i srce Balkana i mora se slomiti! IZA SVEGA STOJE BRITANCI!

Osim Jovana Vukotića, lažni makedonski pasoš imao je i Stefan Đukić, koji je navodno blizak "škaljarcima", a koji je uhapšen u Ukrajini prošle godine posle pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija