• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.04.2021

18:08

IZETBEGOVIĆ MOBILIŠE ISIS U BiH, META JE SRPSKA! SDA i Sarajevo namislili da "proliju krv" i izazovu intervenciju Zapada! TO NEĆE PROĆI!

Balkan

IZETBEGOVIĆ MOBILIŠE ISIS U BiH, META JE SRPSKA! SDA i Sarajevo namislili da "proliju krv" i izazovu intervenciju Zapada! TO NEĆE PROĆI!

Podeli vest

Ratnohuškačke izjave Bakira Izetbegovića su odraz njegovog straha jer njegova politika na Zapadu više ne prolazi. Ne mislim da će doći do rata, ali ne isključujem mogućnost da će manji, ekstremni deo Bošnjaka pokušati terorističkim akcijama po ugledu iz ISIL da napravi neki „krvavi incident". A upravo njima se Izetbegović obraća

Politikolog iz Banjaluke Anđelko Kozomara ovako za Sputnjik a komentariše reči koje je iz Sarajeva Bakir Izetbegović uputio RS i Srbima da je spreman da „prvi ide u rat samo da se RS ne otcepi."

Bakirova ratnohuškačka retorika odraz straha

- Lider SDA je shvatio posle „non-pajpera" da RS ima za svoje zahteve podršku ne samo Rusije, već i država iz EU, što je Izetbegovića - uplašilo. On nije zapretio samo ratom, već je i ispoljio mržnju koja tinja u njemu prema svemu što je srpsko, nazivajući nas genogocidašima i drugim pogrdnim imenima, jer Izetbegović ne zna za drugu politiku i uveren je da ga upravo ovakva uverenja održavaju u političkom vrhu - smatra Kozomara.

Lidera SDA je dodano iznervirala mirna retorika koja je stigla iz Banjaluke od Milorada Dodika koji je jasno rekao da ne želi rat, već miran razlaz ukoliko se RS ne vrate nadležnosti dobijene Dejtonskim sporazumom.

- Dodik je godinama loš momak na Zapadu, a sadašnja situacija koju je izazvao „non- pejper" koji je stigao iz Slovenije, Izetbegoviću je bio signal da se balans snaga kada je BiH u pitanju menja na štetu Bošnjaka, tako da njemu nije ništa drugo preostalo već da priziva rat.

Unitarna BiH više ne „pije vodu"?

Bošnjaci su do sada imali privilegije i od visokih predstavnika i od Zapada, a sad vide da to mogu da izgube, jer se o mirnom razlazu koji zastupa Dodik, razgovara i među zapadnim državama. Što znači, da Izetbegovićev koncept unitarne BiH, u koji je bio siguran da ga Zapada podržava, više ne pije vodu, napominje on.

BAKIRE, JE L` TO PRETIŠ NA RAMAZAN? Izetbegović: Neću reći da neće biti rata! Pre bih umro nego da genocidaši vladaju BiH!

Izetbegovićeva očekivanja, navodi Kozomara, dodatno srušila kao kula od karata posle pisma novog američkog državnog sekretara članovima predsedništva BiH.

- U njemu su potpuno razbijene sve iluzije Bošnjaka da će Amerikanci sleteti avionima u BiH i za šest meseci i napraviti unitarnu BiH. Oni su otvoreno rekli da se u to neće mešati i da domaćim političarima ostavljaju da reše sve nesporazume. Ako se sećate tada je i krenula priča o mirnom razlazu od strane Milorada Dodika - dodaje Kozomora.

Neće biti rata  

Kozomara je istovremeno uveren da u BiH ne može doći do rata jer, kako kaže, niko nije spreman da šalje decu da ginu zarad nečijih tuđih političkih ideja.

- S druge strane, posle Izetbegovićevih pretnji oglasio se i Unprofor saopštenjem u kome kaže da je je spreman da interveniše u slučaju bilo kakvog sukoba jer je po Dejtonskom sporazumu nadležan za vojno sprovođenje tog mirovnog dokumenta - dodaje Kozomora.

Sagovornik Sputnjika se pribojava da ovako sateran u ćošak Izetbegović može da aktivira svojim zapaljivim govorom ekstremne Bošnjake kojih iako ima malo mogu da dovedu do ozbiljnih incidenta.

- On se zapravo njima i obraća. Neke terorističke akcije po ugledu na svoje ideologe i učitelje iz ISIS-a naprave neki „krvavi incident" u BiH, ako se priča o razgraničenju podigne na viši nivo.

SKANDALOZAN NAPAD MILA ĐUKANOVIĆA NA SRBIJU I VUČIĆA! Proverenom metodom opet pronašao krivca za svoje NOVE AFERE!

Podsećanja radi, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da bi „radije umro nego dopustio da genocidaši zavladaju delom Bosne i Hercegovine. To vam govorim danas, za Ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti".

S druge strane, lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne želi rat i pozvao je predstavnike Federacije BiH i druga dva naroda na razgovore. Dodik je najavio je da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske političke partije doneti platformu na osnovu koje će se obratiti partnerima u Federaciji BiH da se razgovara o budućnosti BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hag

pre 2 godine

Teroristički isis je mala maca za Svetosavske talibane iz BiH i srbije u odnosu na strahovite zločine,genocid,etničko čišćenje....niti jedna teroristička organizacija u svijetu,osim svetosavskih talibana nije za 3.dana ubila preko 8.000 vezanih ljudi,žena,djece,staraca.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija