• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

07.05.2021

11:17

CRNA GORA OBJAVILA DOBRU VEST ZA SEZONCE IZ SRBIJE! Ovo je miminalna zarada ispod koje ne smeju da plate strane radnike!

Balkan

CRNA GORA OBJAVILA DOBRU VEST ZA SEZONCE IZ SRBIJE! Ovo je miminalna zarada ispod koje ne smeju da plate strane radnike!

Podeli vest

Minimalne zarade za strane državljane u Crnoj Gori biće od 1. jula jednake kao za domaće radnike

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kako prenosi portal CdM, izmenilo Pravilnik o obrascima, bližim uslovima i načinu izdavanja dozvole za privremeni boravak i rad u delu koji se odnosi na iznos minimalne zarade za strane državljane, odnosno minimalna zarada je prilagođena minimalnoj zaradi u Crnoj Gori.

Prema navodima crnogorskih medija iz februara ove godine, aktuelni minimalac u toj zemlji trenutno iznosi 220 evra, a od 1. jula trebalo bi da skoči na 250 evra.

Kako su saopštili iz MUP-a, definisano je da se dokazom o posedovanju sredstava za izdržavanje za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad smatra pisana ponuda poslodavca za zapošljavanje stranca na određenom radnom mestu, u kojoj je naveden minimalni iznos zarade koji ne može biti manji od minimalne zarade u Crnoj Gori.


“Na taj način se otklanja dilema koja je postojala u primeni prethodnog pravilnika i izjednačavaju se prava domaće radne snage sa pravima stranih radnika, odnosno isti rad će se jednako plaćati, bez obzira na to odakle je zaposleni”, dodali su iz MUP-a.

Ističu da navedena izmena obezbecjuje povoljniji privredni ambijent i adekvatnu radnu snagu u susret turističkoj sezoni.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 2 godine

Nemate vi te pare , nego izvadite ruke iz dzepova i na posao . A na odmor cu tamo gde gosta uvazavaju , gde je cisto , gde nema nadmenosti i bezobrazluka ,..........Turizmom se bave pametni ljudi , ne vojvode i serdari !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija