• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.05.2021

15:49

KAMENOVANA CRKVA VASILIJA OSTROŠKOG KOD TUZI, POLUPANI PROZORI I INVENTAR! Sveštenik neće podneti prijavu crnogorskoj policiji! /FOTO/

Balkan

KAMENOVANA CRKVA VASILIJA OSTROŠKOG KOD TUZI, POLUPANI PROZORI I INVENTAR! Sveštenik neće podneti prijavu crnogorskoj policiji! /FOTO/

Podeli vest

U selu Vranj, kod Tuzi, oskrnavljena je crkva svetog Vasilija Ostroškog, počinioci su navodno deca, pa sveštenik te crkve iz tog razloga neće da podnese krivičnu prijavu, objavili su građani na društvenim mrežama

Crkva je, prema objavama na Tviteru, oskrnavljena juče na dan svetog Vasilija Ostroškog, velikog praznika Srpske pravoslavne crkve.

- Sinoć je kamenovana crkva svetog Vasilija u Vranju, Tuzi, dakle, na veliki praznik. Polomljeni su prozori, porušen inventar i pocepan crkveni barjak - navodi se u jednoj od objava na Tviteru.

- Istina je, desio se incident, u pitanju su deca islamske veroispovesti. Policija je upoznata sa istim - piše u retvitu i dodaje:

- Vidim da je danas u 17 sati najavljeno neko okupljanje ispred naše crkve koje po meni samo može izazvati dodatne probleme. Razgovorom se može rešiti sve.

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti oko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, nije hteo da podnosi krivičnu prijavu, preneo je Tanjug.

 

 

Crkvena opština zetska saopštila je da su, prema dosadašnjim informacijama, maloletne osobe pričinile manju materijalnu štetu na Hramu Svetoga Vasilija Ostroškog u zetskom selu Vranj.
Poručili su da osuđuju takvo postupanje, kao i da nadležni paroh u Parohiji vranjsko-mataguškoj, jerej Zlatko Vasić, već radi na rešavanju problema.

Iz Crkvene opštine zetske naglasili su da Crkva "ne stoji niti daje blagoslov“ za javno okupljanje koje je najavljeno za danas u 17 časova u Vranju, prenele su "Vijesti“.

- Koristimo priliku da posebno podsetimo da je Sveti Vasilije Ostroški, kome je i posvećen ovaj Hram, bio miritelj zavađene braće i spona ljubavi među svim narodima i nacijama kome su priticali ljudi iz svih vera i nacija za pomoć i blagoslov, pa neka tako bude i ovoga puta. Neka bi Gospod dao molitvama Sv. Vasilija Ostroškog da ovaj Hram umnoži ljubav i ujedini ljude u ljubavi prema Bogu - zaključuje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djordje anunaki

pre 2 godine

Ovi maloletni ekstremisti su prikazali kucno vaspitanje u praksi, steta je samo prividno mala.

Dzjordze milosavljevic

pre 2 godine

Meni crna Gora lici na Kosovo 1998 god. Srbi ne treba da idu na more u crnu goru i hrvatsku. Vesic nek dezifikuje uz pomoc nemackih kompanija savsko jezero nek se narod kupa na adi. Kinezima treba dati da kopaju metro oni nek projektuju i kopaju tunele, francuzi nek kopaju metro, gondola je dobra ideja, samo kalemegdan je nestabilna tvrdzjava zbog nato eksplozija 1999,vesic nek dize gondolu na celicne sipke koje mogu u Smederevo da se izliju i da se ubace u rupu sa betonom, 100 sipki i zategnu se kablovi i tramvaj viseci ce resiti problem guzvi,

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija