• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

02.06.2021

19:31

NE DOLAZI U BIH BEZ BONSKIH OVLAŠCENJA, RASRURIĆE TE RUSI I DODIK! - INCKO SAVETUJE ŠMITA! Pa, i bolje mu je da ne ide uz Nemačke!

Balkan

NE DOLAZI U BIH BEZ BONSKIH OVLAŠCENJA, RASRURIĆE TE RUSI I DODIK! - INCKO SAVETUJE ŠMITA! Pa, i bolje mu je da ne ide uz Nemačke!

Podeli vest

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas, posle dvodnevne onlajn sedmice Upravnog odbora Saveta za impementaciju mira (PIC) da je svom nasedniku Kristijanu Šmitu poručio da u BiH ne dolazi bez "bonskh ovlašćenja"

Tzv. bonska ovlašćenja daju pravo visokom predstvniku da nameće ključne zakone i da razrešava dužnosti najviše najviše funkcionere u BiH ukoliko krše Aneks 10 Dejtonsog sporazuma i rade suprotno svojim ovlašćenjima.

Incko za vreme svog mandata nije koristio bonska ovlašćenja iako su od njega Bošnjaci tražili da nametne zakon kojim bi se zabranilo negiranje genocida.

Upitan zašto se plaše Šmitovog dolaska, Incko je za sarajevsku N1 tv rekao da može da se plaši Milorad Dodik jer je svestan da krši Dejtonski sporazum.

PUTIN PONIZIO AMERE, POSLAO 50 RATNIH BRODOVA I 40 AVIONA PRED OBALE SAD! Vašington krio bruku, Moskva nije htela da ih dalje ponižava, ali... KINEZI NISU HTELI DA ĆUTE!

Ostali srpski političari, prema njegovim rečima, nemaju zbog čega da se plaše, i ne treba da se plaše.

- Dodik je rekao da će za deset godina biti ujedinjenje RS i Srbije, to samo produžava boravak visokog predstavnika ovde - dodao je Incko.

Na dvodnevnojs sednici se, kazao je, govorilo o "negiranju genocida, o vladavini prava".

Juče su se, kaže, sastali sa gradonačelnicima Banjaluke, Sarajeva i Mostara.

PUTIN SKINUO RUKAVICE! ČAČNITE NAS, ODGVORIĆEMO BRUTALNOM SILOM! Moskvi dosta napada, sankcija, ZAPAD SAD ZNA ŠTA GA ČEKA!

Kazao je da je Rusija protiv zajedničkog kominikea.

- Rusija je protiv kominikea, Rusija je protiv izbora novog predstavnika i nisu podržali niti gospodina Šmita, niti naš kominike. Rusi su bili protiv toga, ali mi smo gospodina Šmita već izabrali ranije. To sve se dešavalo 27. maja, danas nismo o tome pričali, osim da je ruski ambasador ponovio stanovište Rusije koji su za zatvaranje Ureda visokog predstavnika - rekao je Incko.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija