• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

05.06.2021

09:35

SRUŠENA PRAVOSLAVNA CRKVA iz dvorišta Fate Orlović u BiH /VIDEO/

printscreen

Balkan

SRUŠENA PRAVOSLAVNA CRKVA iz dvorišta Fate Orlović u BiH /VIDEO/

Podeli vest

Rano jutros počelo je uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović iz Konjević Polja

Naime, Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je doneo odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tof

pre 2 godine

Mnogo srece ces imati Fato posle ovoga,procices kao onaj Albanac sto je lomio krst na crkvi.Umirao je u mukama danima a njegova porodica obolela.Bolje da ste ostavili crkvu gde jeste a da ste to sve naplatili kao osteta !.Nikada ne bih mogao da rusim djamiju jer to je isto Bozija kuca kao i crkva!!.Strah me i da pomislim na takve stvari!.

Milutin

pre 2 godine

Iz životnog iskustva znamo oni koji ruše crkve i džamije razboljevaju se i gasi im se loza.zao mi je fate i njenih potomaka a isto mi je zao i sve ostale koje su se potrudili da se sruši crkva.

lokman

pre 2 godine

vesela nana fata niti je pravila niti rusila inat crkvu kako je zvase preds. boljeg rntiteta g.dodik.ej muza su joj roknuli nanu sa decom proterali cak u ameriku.bakir inace dobar prijatelj milorada nudio je 2 miliona maraka i vrsio pritisak da nana proda zemlju a time i ,,svoju,, crkvu.nije uspelo izetbegovici mislili da sve mogu kupiti ali malo morgen sto bi znao reci pokojni sloba.

samke

pre 2 godine

mora da si milutine ovdje u bosni mnogo dzamija srusio cim pricas iz iskustva.samo da se zna: mi u ratu nismo srusili nijednu bogomolju

SOCIOLOG

pre 2 godine

Nikad niko ni njegovi potomci nije dobro skončao kada je rušio neku bogomolju.

dragan

pre 2 godine

Ovo je sramota za SPC. Ako smo za to da se zastiti imovina crkve na Kosovu i Crnoj Gori moramo imati iste arsine i prema drugima. Dvadesetak godina vodio se spor oko rusenja i znalo se kakav ce ishod biti. Sinod treba da pozove na odgovornost vladiku i svestenike jer nista nisu ucinili da se spasu krst,zvona ,crep i sve ostalo sto se spasiti dalo , a ova kao i ostale crkve gradjena je prilozima vernika. Ovako ostalo je da se dusmani nasladjuju prizorom.

bosanac2

pre 2 godine

Nije BH nego entitet RS-a BH nema nista stim nelegalno je napravljena na tudjoj zemlji zasto nebi bila i uklonjena,sta je sporno.Takodje i uklonili su dzamiju koja je napravljena u ratu na zemlji srbina i srusena je.

Voša

pre 2 godine

Strašno je rušiti bogomolje ako su građene iz srca. Ako su izgrađene na imanju žene koja je podnela velike žrtve za vreme rata, onda su te bogomolje sramota za sve.Takve provokacije srušiti iz temelja. Nema ovo veze sa Pravoslavljem ili Islamom. Ima samo sa ludilom

dera

pre 2 godine

Verski objekti se nikad , nigde i niciji ne ruse ! Ako ima imovinskih potrazivanja ona se lako resavaju pristojnom nadoknadom ili razmenom , postenim dogovorom tako da nema ostecenih.

Aha

pre 2 godine

A gde je bio pristojan razgovor PRE nego sta je crkva gradjena ?

Miro

pre 2 godine

Eu i ljudska prava. Slobodno trziste, EU vrednosti itd.

SOCIOLOG

pre 2 godine

Niko se nikada nije dobro proveo ko je rušio bilo koju bogomolju-ni on sam ni njegovi potomci.

Fatima

pre 2 godine

Mater vam jebem balijsku !!! Turska govna !!!

mirjana

pre 2 godine

Oticice Nana i svi njeni bogu na istinu.Ali ko crkvu rusi ili podrzava neka se ne nada do sedmoga kolena bericetu .Sram da vas bude i gde culi i ne culi.Kada tudje ne postujes neznas ni svoje.Poslednja vam bila kafa i goscenje na seciji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija