• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.07.2021

08:54

TAJ MEĐUNARODNI "MEŠETAR" UZEO JE MILIONE EVRA...Dodik oštro odgovorio Incku: Zastrašivanje Srba završiće debaklom onih koji misle da to mogu

Balkan

TAJ MEĐUNARODNI "MEŠETAR" UZEO JE MILIONE EVRA...Dodik oštro odgovorio Incku: Zastrašivanje Srba završiće debaklom onih koji misle da to mogu

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu, kako naglašava, ništa ne može ni poslednja odluka međunarodnog "mešetara" Valentina Incka.

"Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti", poručio je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

On je naglasio da je Incko to dobro znao, pa takvu odluku nije doneo na primer pre 12 godina kada je došao, već je to uradio odlazeći iz BiH, bez ikakve odgovornosti za događaje koji će uslediti, jer je uzeo milione evra u toj zemlji ne pokazavši ni zrno odgovornosti.

"Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno, ne treba mu nikakva odbrana, pa je jasno kakvu Incko istinu brani i ko mu zbog toga aplaudira", rekao je Dodik.

On je istakao da je 26 godina prošlo od građanskog rata i za 26 godina nije se uspelo sa nametanjem kolektivne krivice niti je laž postala istina, tako ni Inckova poslednja pakost neće imati više uspeha.

"Čak i da zapuše usta svim Srbima, kako da ućutkaju međunarodne autoritete poput Gideona Grajfa, sudije poput Matimba Nijambe, koja je izuzela mišljenje u sudskom procesu generalu Ratku Mladiću, i brojne druge svetske autoritete", konstatovao je Dodik.

On je ukazao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji, jer ništa nije učinila da do ove situacije dođe i poručio da oni koji su zapalili vatru misle kako će ugasiti požar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Wing Loong II drone

pre 2 godine

• Serbia - In order 2021 - Wing Loong II drone - Wingspan: 20.5 m - Max takeoff weight: 4,200 kg -Service eiling: 9,900 m - Avionics Air to ground radars - GPS communication system - Electro-optical pod with day light and infrared cameras and sensors - Satellite link

VLADO

pre 2 godine

KOJE SI TI DJUBRE ! ! ODKUD TEBI PARE AKO NISI OPLJACKAO SVOJ NAROD DA KUPUJES ILI GRADIS KUCE PO BEOGRADU.TEBE TREBA JAVNO GONITI I STRPATI TAMO GDJE TI JE MIJESTO.

Baća

pre 2 godine

Nekako nije u skladu sa pravilima komentarisanja portala da se objavljuju uvrede na račun sada člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Ako to može, evo ja bih da mi dozvolite da tom imenicom "počastim" i njenog autora. Dakle, ostani đubre do kraja, kao što reče Bora Čorba.

milankukic

pre 2 godine

vidim da se oglasio neki vlado jadni jado e zato nam i je tako nas parlament treba pod hitno da donese ZAKON da onaj ko nepostuje nalaze međunarodne eminentne komisije da nije bilo genocida mora krivicno da odgovara jer dosta je slusanja razno raznih budala Vesna Pesic-Biserko Kandic -Tepic -Vuk Jeremic i.t.d.

Baća

pre 2 godine

Odgovoriti institucionalno odlukom Parlamenta Srbije. Povući sve srpske predstavnike iz pravosuđa BiH. Povećati mere bezbednosti oko Dodika zbog moguće akcije SIPA. Doneti Deklaraciju o nezavisnosti Republike Srpske. Preventivno podići na najviši stepen pripravnosti sve bezbednosne strukture RS. Mislim da ovo ne bi bio loš odgovor i da će Srpska opet morati da se bori za svoju slobodu. Nema druge. Dejtonska Bosna je mrtva.

Baća

pre 2 godine

Greška u kucanju. Dakle, treba - Odgovoriti institucionalno u Parlamentu Republike Srpske.

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Gospodine dodik kod tebe je Incko bio na slavi a uz to i ti si priznao da je bio genocid. I sada Incko je mesetar. Bogami od tebe nemoze niko biti veci mesetar.

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/
Balkan

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/

Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac i odmah kažem da Srpska to odbacuje - rekao je danas Milorad Dodik srpski član Predsedništva BiH na konferenciji za novinare u Banjaluci

23.07.2021

12:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija