• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2021

09:35

OBJAVLJEN SNIMAK SA CETINJA! Ovo je dokaz - EKSTREMISTI PUCALI, ODJEKIVALI RAFALI, na radio vezi se čulo: ZAŠTITITE SVOJE ŽIVOTE!

AP/Photo

Balkan

OBJAVLJEN SNIMAK SA CETINJA! Ovo je dokaz - EKSTREMISTI PUCALI, ODJEKIVALI RAFALI, na radio vezi se čulo: ZAŠTITITE SVOJE ŽIVOTE!

Podeli vest

Crnogorske vlasti još analizira nemire na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kojima su se u jednom trenutku pridružili funkcioneri i lider DPS i predsednik države Milo Ðukanović, a Radio Televizija Crne Gore (RTCG) danas ekskluzivno objavljuje audio snimak na kojem se čuju pucnji na barikadi postavljenoj na Belvederu, glavnom putu od Podgorice do Cetinja


Na snimku se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.


Do ovog snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu bilo upotrebe vatrenog oružja od građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ovaj snimak u posedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Dio građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prestonicu.

Foto: AP/Photo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija