• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2021

15:06

MODULARNA BOLNICA U TETOVU IZGRAĐENA PO NAJVIŠIM STANDARDIMA! Makedonska vlada prihvatila pomoć stranih eksperata kako bi UTVRDILI UZROK POŽARA!

AP/Photo

Balkan

MODULARNA BOLNICA U TETOVU IZGRAĐENA PO NAJVIŠIM STANDARDIMA! Makedonska vlada prihvatila pomoć stranih eksperata kako bi UTVRDILI UZROK POŽARA!

Podeli vest

Nakon što su se jutros u medijima i na društvenim mrežama pojavile informacije da bi građevinski propusti mogli biti uzrok požara u montažnoj bolnici u Tetovu, Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije obavestilo je javnost da su svih 19 modularnih kovid-bolnica u toj zemlji tipske zgrade izgrađene prema po najvišim medicinskim i bezbednosnim standardima The modular hospital in Tetovo was built in accordance with all designated procedures and standards - Institutions, experts and the investigation will determine the causes of the accident

Modularni kovid centri, uključujući bolnicu u Tetovu, otvoreni su nakon tehničkog prijema, a tokom izgradnje svih montažnih bolnica građevinski materijali su sertifikovani, navode iz ministarstva.

Ministarstvo je saopštilo da je kovid centar u Tetovu projektovan sa tri ulaza, da su hodnici široki 2,4 metra, a prozorske ograde niske, u slučaju evakuacije. U zgradi nije korišćeno drvo, a sačuvani su svi drugi potrebni elementi za bezbednost, dodali su.

- Nakon puštanja u rad napravljen je uredan tehnički prijem. Tokom izgradnje uredno su dokumentovani zapisnici za naznačenim tehničkim napomenama – silikonske lajsne za podove, nivelisanje sifona u toaletu, produžetak dela oluka itd. Ti zahtevi su ispoštovani i otklonjeni su pre stavljanja u upotrebu i pre hospitalizacije pacijenata. Ovi dokumenti će danas biti dostavljeni javnosti i medijima - dodaje se u saopštenju.

Foto: AP/Photo

Iz Ministarstva ističu da kovid centar u Tetovu ima sve potrebne sertifikate za zaštitu od nesreća.

Strani stručnjaci će učestvovati u utvrđivanju uzroka požara

Vlada Makedonije je proglasila trodnevnu žalost nakon nesreće u kovid centru u Tetovu i prihvatila ponudu savezničkih zemalja da obezbedi strane stručnjake za istraživanje eksplozija i požara.

Vlada Severne Makedonije zahvalila se svim zemljama regiona i sveta zbog iskazanog saosećanja sa tragičnim događajem u Tetovu i saopštila da je prihvatila nekoliko ponuda nekih NATO saveznika da pošalju najbolje stručnjake sa najvećim nivoom ekspertize za istragu požara kako bi pomogli u utvrđivanju uzroka požara u modularnom kovid centru u bolnici u Tetovu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija