• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

12.09.2021

11:12

NA POSAO SAMO UZ KOVID POTVRDU? Od oktobra će zaposleni morati da ispune jedan uslov!

Balkan

NA POSAO SAMO UZ KOVID POTVRDU? Od oktobra će zaposleni morati da ispune jedan uslov!

Podeli vest

Lekari, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. oktobra na radno mesto moći će da dođu isključivo uz digitalnu kovid-potvrdu, piše hrvatski Večernji list

U Hrvetskoj, zeleno svetlo dobiće na osnovu jednog od tri uslova, a to su vakcinacija, prebolevanje bolesti ili negativan test na kovid.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list kaže da o uvođenju kovid-potvrde razgovaraju vec nedeljama, a službena odluka biće doneta tokom sledece sedmice.

- Samo uvođenje trebalo bi da bude početkom oktobra. Za takvu organizaciju ipak je potrebno vremena. Moramo održati sastanke s upravama bolnica, a naposletku, i zaposleni će imati neko vreme da se ipak odluče za onu najbolju varijantu, vakcinaciju - objašnjava Beroš i dodaje da je u toku nabavka testova za zaposlene.

U prvoj fazi testiranje za zaposlene biće besplatno, a planira se da se nakon mesec i po ili dva, testiranja sprovode o vlastitom trošku. Iako vecina smatra da je testiranje trebalo odmah naplatiti zaposlenima, jer se od zdravstvenog osoblja očekuje da bude vakcinisano, Beroš je odlučio da da vremena za prilagođavanje.

- Iako bi to bilo opravdano, nisam odmah za takav korak. Mišljenja sam da moramo svima omoguciti da još jednom razmisle i vakcinišu se - smatra Beroš.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravstva, od 6. septembra u sistemu hrvatskog zdravstva dvema dozama vakcinisano je 60,67 odsto zaposlenih, a niti jednu dozu nije primilo njih 33,56 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija