• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.09.2021

15:19

KAKAV SKANDAL! Bahati Komšić javno isprozivao Merkelovu zbog podrške Vučiću! Nalupetao se  za sve pare, ovakav blam Balkan i Evropa nisu videli!

Informer/Fotomontaža

Balkan

KAKAV SKANDAL! Bahati Komšić javno isprozivao Merkelovu zbog podrške Vučiću! Nalupetao se za sve pare, ovakav blam Balkan i Evropa nisu videli!

Podeli vest

Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva BiH, rekao je danas, posle razgovora sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, da je jedna od tema bila i poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, što je, kako je izjavio, znak da ona podržava politiku Aleksandra Vučića, koji on tumači kao "loš signal"

- Nemačka kancelarka je odabrala takav format susreta ne znam zašto. Kod Vučića je otišla da mu da još jednom podršku što smatramo da je loše i da šalje loše signale, ali to je tako. Ne vidim drugi razlog zašto je kancelarka išla Vučiću na noge osim toga. Kao kompenzacija tom susretu, odabran je susret s ostalim premijerima u Tirani - rekao je novinarima u Sarajevu.

Komšić, koji je u Predsedništvo BiH izabran glasovima Bošnjaka, smatra da se od Srbije ne može - praviti gazda na Balkanu i da sve zemlje moraju imati ravnopravan tretman - rekao je on.

- Od takve ozbiljne zemlje kao što je Nemačka i ozbiljne osobe kao što je Merkel očekujete da su dobro informisani - kaže Komšić i dodaje:

- Nemam dileme da u institucijama u Berlinu nedostaju neke informacije, samo je pitanje šta je cilj te politike. Ako je cilj praviti od Srbije regionalnog šefa, to neće ići. To sam rekao i Šmitu. Možemo biti jednaki i samo na toj osnovi možemo razgovarati. Nema više gazda na Balkanu - rekao je Komšić.

 

Foto: Prin tscreen

Aleksandar Vučić i Angela Merkel


Željko Komšić, koji je nedavno kritikovao Šmita da se priklonio "jednom narodu", odnosno Hrvatima u BiH, zbog insistiranja na izmenama Izbornog zakona, danas je rekao da visoki predstavnik ne poznaje baš najbolje situaciju na Zapadnom Balkanu i da mu za formiranje celovite slike treba još nekoliko puzli.

On se kako kaže u to uverio i danas, kada je, kako je rekao, došao u "čudnu situaciju" da je morao visokom predstavniku da objašnjava razliku između inicijative Otvorene Balkan i Berlinskog procesa.

Foto: Tanjug/AP Photo


- Dotakli smo se ovoga što se dešava kada je reč o odnosima BiH i Srbije, neselektivnom hapšenju, o tome da Srbija ne isporučuje ratne zločince, čak da ih skrivaju što će svakako usložniti razvoj odnosa, tj. ući ćemo u fazu kada se nećemo moći pohvaliti bilateralnim odnosima - naveo je Komšić.

Rekao je da će sarađivati sa Šmitom, kome je, kako je kazao, potrebno još neko vreme da sklopi celovitu sliku o dešavanjima u BiH i regionu.

- Videćemo šta će biti. Dogovorili smo da ostanemo u kontaktu - rekao je Komšić.

 

Foto: BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic/tanjug/dragan kujundžić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nn

pre 2 godine

Ovome bi rekla “koga trebas nemoj da ga ljutis “ Mislim na Kancelarku. Malo si pretreat, zna se ko upravlja Balkanom a nije Srbija. Bas se izblamirao.

Milan

pre 2 godine

Ко овог мајмуна пусти у пилитику ?

Marcco

pre 2 godine

Nikad nisu niti će ikada sve zemlje imati ravnopravan tretman. To je Srbija veoma dobro osetila na svojoj koži... sad je možda red na neke druge.

zora

pre 2 godine

Znas ti Komsicu zasto je tako samo se pravis naivan. Jedna recenica Merkel je bila dovoljna pametnima a to je da Vicic nikada ne daje lazna obecanja.

sladjan

pre 2 godine

Sada će se nemačka uplaši od komse i sada će politiku menjati,izvinuce se Bosni .......ha ha haaaa!!! Ovo je glupost decenije,Bosna treba da izabere pravu stranu a ne sve protiv Srbije!!!!!ispali su mnogo glupi bosanci

nekonebitan

pre 2 godine

Sta ocekivati od coveka koji nema veru, naciju, poreklo, slavu i obraz. On vam je kao bosancki lonac, izmesan i sastavljen od tri nacije zato i jeste naopako kompasiran. To su posledice, lupi covek i ostane ziv. On ce da nemackoj kancelarki drzi cas istorije i politike. Nasao se pravi!

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20