• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

08.10.2021

17:35

PRETI LI SRPSKOJ ENERGETSKA KRIZA? Dodik najavio važne korake

Zoran Sinko

Balkan

PRETI LI SRPSKOJ ENERGETSKA KRIZA? Dodik najavio važne korake

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj sednici Izvršnog komiteta stranke razgovarano i o energetskoj situaciji i poručio da Republika Srpska neće biti ugrožena

Dodik je rekao da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorena uzajamna pomoć u isporuci električne energije ukoliko to bude potrebno.

Rekao je i da bi u nedelju u Beogradu trebalo da razgovara sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, kao i da će njegov cilj biti da, zajedno sa Srbijom, obezbedi povoljnije cene gasa iz Rusije.

Dodik je rekao da je u Republici Srpskoj formirano nekoliko ekspertskih timova koji se bave spornim odlukama visokog predstavnika u BiH i Ustavnog suda BiH. Rekao je da će svi akti doneseni na štetu Republike Srpske biti dovedeni u pitanje.

Poručio je da ništa neće biti urađeno van Ustava BiH, ali da će Republika Srpska odbaciti pravno nasilje visokog predstavnika. Rekao je i da će Narodna skupština Srpske povući saglasnost koju je dala za formiranje Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog saveta i indirektnih poreza.

Dodik je rekao i da je odluka Ustavnog suda BiH o šumama Republike Srpske antiustavna i antidejtonska, podsećajući da je sve ono što izričito nije dato BiH - vlasništvo entiteta, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija