• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

27.10.2021

18:36

SARAJEVO, SRAM TE BILO! IZGLASAN TEKST ZA SPOMENIK NA KAZANIMA - BEZ IMENA POČINALACA ZLOČINA NAD SRBIMA!

Printskrin video

Balkan

SARAJEVO, SRAM TE BILO! IZGLASAN TEKST ZA SPOMENIK NA KAZANIMA - BEZ IMENA POČINALACA ZLOČINA NAD SRBIMA!

Podeli vest

Gradsko veće Sarajeva prihvatilo je danas predlog gradonačelnice Benjamine Karić za tekst spomenika srpskim žrtvama na Kazanima u kojem se ne navode počinioci zločina - pripadnici takozvane Armije BiH

Veće je odbilo predlog članova Naše stranke koji su tražili da se u tekstu jasno istakne ko je ubijen i ko ih je ubio, a prihvatilo predlog Karićeve u kojem piše „Spomen-obeležje Kazani", sa navedenim godinama od 1992. do 1995. i porukom „Zauvek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sećati naših sugrađana".

Na predlog Karićeve navedeno je svega 17 imena ubijenih Srba, iako ih je usmrćeno mnogo više. Iz nepristupačne jame Kazani na padinama Trebevića ekshumirani su posmrtni ostaci 29 lica, uglavnom srpskih civila, a postoje sumnje da ih je više ubijeno i bačeno u nju.

Dodik poručio! Reći da je RS APARTHEJD UVREDA je za SRPSKI NAROD I samu Republiku Srpsku!

Tokom rata su ubijeni civili, pre svega Srbi, u Sarajevu bacani u jame, posipani krečom. Postoji nekoliko slojeva koji nikada nisu iskopani. Za zločine počinjene na toj lokaciji osuđeno je 14 pripadnika takozvane Armije BiH na kazne zatvora od deset meseci do šest godina. Zločine je počinila pre svega Deseta brdska brigada tzv. Armije BiH na čijem čelu je bio komadant Mušan Topalović Caco.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zagor

pre 2 godine

srbija-cirkus :) Ima li i jedno mjesto na prostoru srbije gdje je podignut spomenik žrtvama koje su poklale srbijanske terorističke horde? Sarajevo je podiglo spomenik,i pobilo one koji su zločin počinili....srbija je zaostala baruština klero/fašističkih terorista

Ja

pre 2 godine

Gde u Srbiji ima spomenik npr. zrtvama Srebrenice?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija