• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2021

13:05

ZAEV NE DOLAZI U BEOGRAD! Biće određen drugi predstavnik?

Balkan

ZAEV NE DOLAZI U BEOGRAD! Biće određen drugi predstavnik?

Podeli vest

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, koji je sinoć podneo ostavku na tu funkciju, neće doći u Beograd 3. i 4. novembra, kako je prvobitno planirano, na sastanak incijative "Otvoreni Balkan", rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika makedonske vlade

- Gospodin Zaev neće doći u Beograd, s obzirom na političku situaciju - kažu za Tanjug u kabinetu Zaeva.

Dodaju i da će Severna Makedonija biti predstavljena na sastanku u Beogradu, a drugi politički predstavnik biće utvrđen danas ili sutra.

Prvobitno je bilo planirano da makedonski i albanski premijeri Zoran Zaev i Edi Rama borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, na sastanku povodom inicijative "Otvoreni Balkan".

Međutim, posle lošeg rezultata njegove stranke na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, Zaev je sinoć podneo ostavku na mesto premijera, što je uslovilo i njegovo odustajanje od dolaska u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na Samitu o klimi, susreo se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom, te predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

- Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju? - napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

Vesti

(VIDEO) Potresna ispovest napadnute novinarke Informera: Udruženja brane Gruhonjića i Anu Lalić, a šta je sa nama?!
Kad će da se oglase i zašto neće?!

(VIDEO) Potresna ispovest napadnute novinarke Informera: Udruženja brane Gruhonjića i Anu Lalić, a šta je sa nama?!

Novinarka Informera Branka Lazić, koja se našla na meti opozicionih hejtera koji su na nju nasrnuli i besramno je vređali samo zato jer profesionalno radi svoj posao, poručila je da u dugogodišnjoj karijeri nije doživela ništa slično i postavila pitanje organizacijama i udruženjima za zaštitu novinara zašto se ovim povodom nisu oglasili.

27.05.2024

13:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija