• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

30.11.2021

12:39

KOMŠIĆ UDARIO NA HDZ U BiH, optužio Čovićevu stranku da se svrstala uz "počinoce genocida"

Reuters

Balkan

KOMŠIĆ UDARIO NA HDZ U BiH, optužio Čovićevu stranku da se svrstala uz "počinoce genocida"

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić, predstavnik hrvatskog naroda, izjavio je danas, da čisto sumnja da će, kako je rekao, doći do dogovora o Izbornom zakonu BiH u postojećim okolnostima, kao i da se HDZ BiH svrstao na stranu onih koji su, kako tvrdi, počinili "genocid u Srebrenici"

Komšić je to rekao za sarajevske medije posle razgovora sa specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu u BiH Metju Palmerom. Palmer i predstavnica EU Angelina Ajhorc započeli su u Sarajevu drugi krug razgovora sa političkim liderima BiH o izmenama Izbornog zakona, a Komšić kaže da su pričali o svemu, ali da Palmer nije doneo nikakav papir, rešenje iako se, kaže, može iz razgovora zaključiti o čemu je reč.

"Radi se o brisanju etničke odrednice kod izbora članova Predsedništva, isto tako državni dom naroda je predmet rasprave, kako bi se tom domu omogućio pristup i onima koji nisu Bošnjaci, Srbi ili Hrvati", kazao je Komšić, preneo je portal Klix.

Dodao je i da se u razgovoru sa njim predstavnici SAD i EU ne dotiču priča o organizaciji izbornih jedinica, što je, kaže, izigravanje bilo kakvih reformi.

"Mi bismo tako samo protivnicima ove zemlje dali političku i pravnu osnovu za dalju podelu", kazao je Komšić i dodao:

"Mi znamo politiku HDZ-a, njihovu identičnu poziciju sa SNSD-om, ovo je samo javni dokaz. Ovo je dokaz koliko nisko politika u BiH može pasti, da se na takvim stvarima slože".

Za nametnuti tzv. "Inckov zakon" o zabrani i sankcionisanju negiranja Srebrenice, Komšić ponavlja da je reč o civilizacijskoj normi.

"Biti protiv toga znači svrstati se na stranu onih protiv kojih govori taj zakon. HDZ se tako svrstao na stranu onih koji su počinili genocid. Na žalost ili na sreću HDZ je juče ogolio svoju politiku te je svima sada jasno", rekao je Komšić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Koliko znam Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda jer su ga glasali Bošnjaci, a ne Hrvati. Otuda i traže da se promeni izborni zakon. Komšić je Bakiriv čovek i to svi znaju u BiH. Zato se Hrvati bune. Ne treba im neko ko služi muslimanskim interesima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17