• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.12.2021

09:16

ISTORIJSKA POBEDA Mojkovac ima narodnu vlast! DPS srušen, Vesko Delić novi gradonačelnik!

Printscreen/Youtube/Dnevne novine Dan

Balkan

ISTORIJSKA POBEDA Mojkovac ima narodnu vlast! DPS srušen, Vesko Delić novi gradonačelnik!

Podeli vest

Mojkovac ima narodnu vlast! Od ponedeljka ću inicirati razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima da sastavimo što pre vlast, kazao je nosilac liste koalicije Za budućnost Mojkovca Vesko Delić

Iz te koalicije, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su saopštili da je Demokratska partija socijalista (DPS) u Mojkovcu nakon 16 godina izgubila vlast.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će Delić "biti novi gradonačelnik Mojkovca".


- Dragi moji Mojkovčani, slobodna Crna Goro, srećna vam pobeda. Mojkovac ima novu, narodnu vlast. U ponedeljak sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima počinjemo pregovore - rekao je Delić, praćen skandiranjem "nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a".


Demokratska partija socijalista je na lokalnim izborima u sve tri opštine, Cetinje, Mojkovac i Petnjica, ostvarila veliki pad i nastavila gubitnički niz. Na Cetinju DPS je osvojio 43 odsto glasova, ali najveći rast je ostvario SDP koji je osvojio 22 odsto glasova i može da odluči sa kim će da formira vlast.

Foto: Beta

Ura je na Cetinju osvojila oko 11 odsto glasova, Demokrate 10 odsto, a Stara garda Liberali blizu 10 odsto glasova i SD oko tri odsto. SDP je povećao broj glasova skoro 100 odsto. Oni mogu da formiraju vlast na Cetinju bez DPS-a.

DPS će u lokalnom parlamentu u Mojkovcu imati 14 odbornika, Za budućnost Mojkovca, DF, sedam mandata, Demokrate četiri mandata, URA dva mandata, Ujedinjena Crna Gora dva mandata, Ne damo Mojkovac dva mandata.

DPS može samostalno da vlada Petnjicom, ali je i u tom gradu imala lošiji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore i prethodne lokalne. Predsednik Opštinske izborne komisije Petnjica Adis Duraković izjavio je da je Demokratska partija socijalista osvojila 17 od 31 odborničkog mesta, a ranije je imala 20 odbornika.

Predsednik crnogorske skupštine Aleksa Bečić je na Tviteru naveo da je opozicija u cetinjskoj skupštini ostvarila ubedljivu pobedu nad dosadašnjom vlašću DPS-SD.
On je ocenio da je Cetinje "još jednom pokazalo da je crnogorsko, a svetsko", nakon što je, prema podacima Demokratske Crne Gore na osnovu 100 odsto glasova, DPS osvojio najviše glasova na Cetinju, ali neće moći da samostalno formira vlast.

- Demokrate i na Cetinju, i pored svih dešavanja i ekstremizacije, zabeležile su rast od 50 odsto, u odnosu na parlamentarne izbore - naglasio je Bečić.

Bečić je naveo da su Demokrate zabeležile rast od 150 odsto i ostvarile osam odsto podrške u Petnjici.

Za Mojkovac je Bečić rekao da je ostvarena "istorijska pobeda".


- Istorijska pobeda u junačkom Mojkovcu. Svim građanima čestitam na mirnim i dostojanstvenim izborima. Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30 odsto u odnosu na parlamentarne izbore - naveo je Bečić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija