• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2021

10:39

Dodik: Ako Nemačka uvede sankcije u RS, UZVRATIĆEMO! Preterali ste!

Beta

Balkan

Dodik: Ako Nemačka uvede sankcije u RS, UZVRATIĆEMO! Preterali ste!

Podeli vest

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, povodom poziva i pretnji sankcijama i ukidanjem investicija zbog namere Republike Srpske da vrati nadležnosti, da ni RS nije bez kontramera, prenosi Klix vijest agencije Srna

"Možda će neki pokušati ismejati ovo što ću reći, ali ni Republika Srpska nije bez kontramera. Ako Nemačka uvede sankcije, uzvratićemo. Nisam slep da ne znam šta su Amerika i Nemačka. Ali moja poruka je - preterali ste. Sve ste učinili da zamrzimo BiH, a nikada je nismo ni voleli", rekao je Dodik.

On je odbacio navode da bi građani ili cela Republika Srpska mogli biti u problemu te je dodao da nije zabrinut, kao da se ni narod ne treba brinuti.

"Ne apsolutno. Razumem da je u svesti ostalo sećanje na sankcije, u kojima su nas hermetički zatvorili. Toga sada više nema. Hoće li tamo neko nešto reći, to nas preterano ne zanima", rekao je Dodik.

On je naglasio da su svih ovih godina zapadni investitori stajali u redu i da Republika Srpska ima svoje prijatelje koji su i do sada investirali te da Republika Srpska neće izgubiti ulaganja.

Foto: Tanjug/AP

Što se tiče ekonomije, Dodik je rekao da je za Republiku Srpsku problem pandemija koronavirusa, a ne pretnje sankcijama.

"Srbi ne trpe tutore"

Povodom zahteva lidera SDA Bakira Izetbegovića Kristijanu Šmitu, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, najava sankcija i pretnji da neće biti investicija u RS, Dodik je rekao da su Bošnjaci naučili da njima neko upravlja, a da Srbi ne trpe tutore.

On je naveo da Velika Britanija i Brisel napadaju mađarskog premijera Viktora Orbana i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da su autoritarni lideri, a onda isti ti šalju u BiH Šmita, bez odluke Saveta sigurnosti UN, i proglašavaju ga "visokim predstavnikom".

"Pa na što to sliči? Poželeo bih dobru zabavu Šmitu i Izetbegoviću. Nijedna odluka Šmita ne vredi, on u BiH nije došao kako to predviđa Dejtonski sporazum. On se može baviti nekim pisanijama, ali to više nikog ne zanima", rekao je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Sta hoce Svabe, novi desant na narod Kozare ?

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija