• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

25.07.2019

08:00

KUBANSKA MISTERIJA! Ameri u panici, njihovim diplomatama neko je PETLJAO PO MOZGOVIMA!

Vesti

KUBANSKA MISTERIJA! Ameri u panici, njihovim diplomatama neko je PETLJAO PO MOZGOVIMA!

Podeli vest

Slučaj zaposlenih u Ambasadi SAD, koji su se razboleli u misterioznim okolnostima na Kubi, doživljava novi preokret, jer su stručnjaci koji su proučavali njihove mozgove rekli da su pronašli potencijalne abnormalnosti koje mogu da budu povezane sa njihovim simptomima

Rezultati skeniranja mozgova 40 radnika američke vlade koji su se žalili na simptome slične potresu mozga dok su bili raspoređeni u Havani otkrili su da mozgovi diplomata imaju niže količine bele materije i nižu funkcionalnu povezanost između različitih područja mozga od zdravih dobrovoljaca, navodi se u novoj studiji objavljenoj u "Džurnal of amerikan medikal asosijejšen".

Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji kažu da obrasci razlika koje su pronašli u skeniranju mozga ne liče ni na jednu drugu patologiju, kao što su to na primer potres mozga ili traumatska povreda mozga.

- Ovi nalazi mogu da predstavljaju nešto što nije viđeno ranije - rekao je koautor studije Daglas Smit.

Istraživanje su ubrzo odbacile kubanske vlasti, koje su u više navrata poricale svu odgovornost za bizarnu aferu. Zanimljivo je da je proučavanje osporilo i nekoliko istaknutih stručnjaka, koji su naglasili da razlike u mozgu nisu značajne.

AMERIMA SE SMEJE CEO SVET, AMBASADU SAD U HAVANI NAPALI CVRČCI! Pentagon povukao diplomate, tvrdi da je reč O 'AKUSTIČNOM RATU'!

Ovaj bizaran slučaj započeo je 2016. godine, kada su na desetine vladinih službenika i članovi njihovih porodica počeli da prijavljuju niz neuroloških simptoma, uključujući poteškoće sa koncentracijom i pamc"enjem, vrtoglavicu, vizuelne probleme i probleme u ravnoteži.

Simptomi su navodno bili povezani sa iznenadnim, intenzivnim zvukovima koje su zvaničnici Stejt departmenta kasnije opisali kao „zvučni napad" ili "fenomen usmeravanja". Američki zvaničnici nisu pružili nikakve konkretne dokaze za navodni „napad", a specifičnosti događaja ostaju misterija.

Kao odgovor na najnoviju studiju, predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Kube Johana Tablada rekla je da nema dokaza da je reč o namernom napadu, dve godine nakon što je istraga otvorena.

- Kuba traži od američkih vlasti da okončaju manipulaciju u vezi sa tim pitanjem, koje koriste kao izgovor za nametanje više mera agresije protiv integriteta naše zemlje, naše ekonomije i kubanskog naroda - kazala je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBA MRZIM AMERIKU

pre 4 godine

BOŽE, DA IH NISU KARVLI SVOJIM VELIKIM KUBANSKIM KAVAMA DOK SU BEZBRIŽNO SPAVALI U SVOJU JENKI VUPMAMA???

dusan

pre 4 godine

Naucnici pronasli da im mozgovi imaju manju kolicinu bele materije.Kako li je tek u Vasingtonu sa ondasnjim politicarima i senatorima.Kod njih uopste nema bele materije.Izlapela zajedno sa mozgom.

Ljube

pre 4 godine

Nego šta, Kubanci su se udružili sa Marsovcima i koriste tehnologiju nepoznatu na planeti Zemlji da bi naudili kaubojima ... Prosto je neverovatno koliko daleko CIA i ostale američke službe su spremne da idu i da bezumno izmišljaju laži samo da bi bezbedili sebi alibi za to što rade. Hoće li tome doći kraj?

SS

pre 4 godine

Šta je da je,što više ameri krenite za kubu pa i na letovanje,biće vam lepo tamo,neće te se sećati nekih pojedinosti,neprijatnih.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija