• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2019

13:35

PUTIN ZAPRETIO: SVI KOJI SU ILEGALNO U SIRIJI TREBA DA JE NAPUSTE! Ako ruske trupe nisu potrebne, odlazimo! TURCI NE HAJU za Putinove reči, zauzeli CENTAR RAS EL AJNA! (VIDEO)

Vesti

PUTIN ZAPRETIO: SVI KOJI SU ILEGALNO U SIRIJI TREBA DA JE NAPUSTE! Ako ruske trupe nisu potrebne, odlazimo! TURCI NE HAJU za Putinove reči, zauzeli CENTAR RAS EL AJNA! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će se Moskva povući iz Sirije ako buduća vlada te zemlje odluči da ruska vojska treba da ode

On je to izjavio u intervjuu za RT, Al Arabiju i Skaj Njuz Arabiju.

 

 


- Oni koji su ilegalno prisutni u stranoj zemlji, u ovom slučaju Siriji, treba da napuste taj region. To se odnosi na sve zemlje. Ako buduća legitimna vlada Sirije kaže da joj nije potrebno da ruske trupe ostanu u zemlji, onda će se to odnositi i na Rusiju- naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija nastavlja da razmatra strano vojno prisustvo u Siriji sa Iranom, Turskom i SAD.

- Ja sam uvek govorio našim kolegama da postoji potreba da se Sirija oslobodi stranog vojnog prisustva- kazao je Putin, prenosi Tas s, i naglasio potrebu da se u potpunosti uspostavi ponovni teritorijalni integritet Sirije.

 

 

 

 

Svetske agencije izvestile su da su sirijski pobunjenici, koje podržava Turska, preuzeli danas kontrolu nad centrom pograničnog grada Ras el Ajn, na severoistoku Sirije.

- Sirijska nacionalna armija preuzela je jutros kontrolu nad gradskim centrom. Vrše se inspekcije u stambenim oblastima- rekao je neimenovai turski bezbednosni zvaničnik za Rojters.

 

 


Prema navodima turskog Ministarstva odbrane, "stambeni centar Ras el Ajna stavljen je pod kontrolu tokom uspešnih operacija istočno od reke Eufrat", prenosi AP.

Izgleda da su snage sirijskih Kurda uspele da pruže otpor u pojedinim delovima grada.

U međuvremenu, Sirijska opservatorija za ljudska prava objavila je da je broj poginulih civila u ofanzivi Turske na sever Sirije porastao na 30.

 

 

TURCI GAĐALI AMERIKANCE U SIRIJI! Ovo bi moglo da izazove TOTALNU SVETSKU KATASTROFU!


Sirijska uprava predvođena Kurdima na severoistoku zemlje saopštila je da je 191.069 osoba raseljeno posle turskih operacija. UN su u petak iznele procenu da je oko 100.000 ljudi napustilo svoje domove na severu Sirije, otkako je ofanziva počela u sredu.

Pogledajte i bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija