• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

12.10.2019

08:21

TURCI GAĐALI AMERIKANCE U SIRIJI! Ovo bi moglo da izazove TOTALNU SVETSKU KATASTROFU!

Vesti

TURCI GAĐALI AMERIKANCE U SIRIJI! Ovo bi moglo da izazove TOTALNU SVETSKU KATASTROFU!

Podeli vest

Američke specijalne snage u blizini sirijskog pograničnog grada Kobanea u regionu Alepo, kasno noćas su se našle pod artiljerijskom vatrom s turskih položaja, javio je Pentagon

Među američkim vojnicima nema povređenih.

Pozivajući se na visokog zvaničnika Pentagona i iračkog kurdskog obaveštajnog službenika, "Njuzvik" je javio da se napad na pripadnike američke službe desio dok su izvodili operacije na brdu Maštenur, u gradu Kobani većinski naseljenom Kurdima.

 

 

Do incidenta je došlo u trenutku u kome je američki ministar odbrane Mark Esper tokom konferencije za novinare uveravao medije da su američke snage premeštene i da turske snage znaju američke položaje.

Međutim, Rojters je, pozivajući se na američkog zvaničnika, javio da se eksplozija dogodila u blizini američke baze u gradu Kobani, ali da do sada nije saopšteno da li ima nastradalih.

(VIDEO/ANALIZA) TURSKA INVAZIJA NA SIRIJU I KURDE IMA SKRIVEN CILJ! Svi su uključeni, i Rusi i Ameri i Iran i Asad, SVAKO ZA SEBE LOVI U MUTNOM!

U izjavi u petak uveče, zvaničnici Pentagona potvrdili su da su se američke trupe u okolini Kobanea našle pod artiljerijskom vatrom koja potiče sa turskih položaja.

- Detonacije su se dogodile na nekoliko stotina metara od mesta izvan zone Mehanizma bezbednosti i na području za koje su Turci znali da će na njemu biti prisutne američke snage - rekao je u izjavi kapetan Bruk De Volt, portparol Odbrambenih operacija. „U redovima američkih trupa nema povređenih."

 

 

- Američke snage nisu se povukle iz Kobanija - rekao je on i dodao da se "Sjedinjene Države i dalje protive prelasku turske vojske u Siriju van zone Mehanizma bezbednosti i na područjima gde Turci znaju da su prisutne američke snage. Sjedinjene Države zahtevaju da Turska izbegava operacije koje bi mogle rezultirati neposrednim i međusobnim odbrambenim akcijama".

Nakon početnih izveštaja, oglasilo se tursko ministarstvo odbrane napominjući da je preduzelo sve mere kako bi osiguralo da ne bude napadnuta američka baza u tom području, dok turske snage odgovaraju na vatru koja se na njih otvara sa pozicija u blizini američke baze u Siriji.

ERDOGAN: Nećemo zaustaviti operacije protiv kurdskih milicija!

Turska je započela vojne operacije na severoistoku Sirije protiv kurdskih snaga 9. oktobra u nastojanju da očisti pogranične oblasti od terorista i stvori sigurnu zonu. Turska smatra kurdske vojnike koje podržava SAD delom terorističke organizacije.

Nekoliko stranih lidera je na početku turskih operacija pozvalo na prekid svih vojnih aktivnosti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija