• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.10.2019

11:29

IZNAJMIO KUĆU, ŠLOGIRAO SE, DRŽAO DECU KAO TAOCE U PODRUMU ZBOG SMAKA SVETA I SAD JE IZA REŠETAKA! Misterija `porodice` koja je devet godina ČAMILA U PODRUMU ČEKAJUĆI SMAK SVETA! (VIDEO)

Vesti

IZNAJMIO KUĆU, ŠLOGIRAO SE, DRŽAO DECU KAO TAOCE U PODRUMU ZBOG SMAKA SVETA I SAD JE IZA REŠETAKA! Misterija `porodice` koja je devet godina ČAMILA U PODRUMU ČEKAJUĆI SMAK SVETA! (VIDEO)

Podeli vest

Pronalazak porodice koja je devet godina živela u podrumu u holandskoj provinciji Drente čekajući smak sveta izazvala je opštu pometnju u svetskim medijima

Sedmočlana porodica otkrivena je kada je najstariji sin došao u lokalni bar Kastelein. Pre desetak dana ušetao je u kafe i ispio pet piva, a onda se za vikend vratio i otvorio dušu vlasniku bara.

- Rekao mi je da je pobegao iz podruma i da mu je potrebna moja pomoć. Bio je u haosu i zato sam odmah pozvao policiju- izjavio je vlasnik bara Kris Vesterbik.

Vlasnik bara je izjavio kako mu je mladić rekao da ima mlađu braću i sestre koji žive u podrumu i devet godina nisu videli svetlost dana.

- Ne želimo više tako da živimo- rekao mu je mladić.

Policija okruga Drente potvrdila je da je posetila kuću u selu Ruinervold nakon što su primili hitan poziv da tamo žive ljudi u nehumanim uslovima.

Šestoro dece izmešteni su iz kuće i zbrinuti, dok je 58- godišnji muškarac, koji je iznajmljivao kuću na selu, uhapšen, s obzirom da je odbio da sarađuje sa istražnim organima.

Lokalni mediji otkrivaju da muškarac, koji se zove Jozef B, nije otac dece sa kojima je živeo devet godina u podrumu. Iako su holandski mediji prvo preneli da je u pitanju porodica, policijski zvaničnici odbili su da otkriju kakva je veza između njih sedmoto u podrumu, odnosno da li je otac bio sa decom.

- Naša glavna briga jesu deca. Šta se tačno dogodilo u toj kući nije jasno. Istražujemo sve moguće scenarije

Nije, međutim, jasno šta se desilo sa majkom dece. Neke holandske novine spekulišu da je ona u međuvremenu umrla i da je sahranjena na tom imanju.

Nekoliko komšija u selu koje ima oko 4.000 stanovnika izjavili su za lokalnu stanicu da su videli čoveka kako se vozi u starom Volvu po imanju i pretpostavili su da tu živi sam.

Ali, jedan komšija priznao da je pre nekoliko godina video neku malu decu, dok su, pak, neki čuli buku sa farme dok je čovek bio odsutan. 

List Telegraf citira jednog komšiju koji je čuo tog muškarca kako priča nemački, a u selu je, kako priznaje, bio poznat kao Austrijanac. Čovek, koji se tu uselio pre devet godina, vrlo je bistar, istakao je komšija.

Citirajući neimenovane izvore, RTV Drente navela je da je policija pronašla skriveno stepenište koje je vodilo do mesta gde su živeli devet godina. Čovek je bio vezan za krevet, s obzirom da je imao šlog pre nekoliko godina. Deca, koja su praktično bili njegovi taoci, su starosti od 16 do 25 godina.

Holandski mediji, podsetimo, izvestili su da su oni živeli potpuno mimo ovog sveta, i da nisu imali maltene nikakav kontakt sa spoljnim okruženjem.

Hranili su se od uzgajanja sopstvenog povrća i imali su kozu, od koje su dobijali mleko i sir.

- Ništa nismo znali o čitavoj situaciji. Iznajmili smo kuću nekoliko godina unapred jednom čoveku i tek smo sad saznali da je tu živeo muškarac sa decom. Nemamo predstavu kako je sve to bilo moguće- izjavili su vlasnici farme Klas i Alida Roze.

DEVET GODINA ČEKALI SMAK SVETA U PODRUMU! Otac i šestoro dece ŽIVELI BEZ KONTAKTA SA SVETOM u holandskom selu!

- Za sada policija ima mnogo pitanja na koja treba odgovoriti- rekao je gradonačelnik mesta Roger de Grut, dodavši da čitava porodica uopšte nije registrovana na spisku stanovništva ovoga sela.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija