• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.11.2019

15:29

OVO SU NAJTRAŽENIJI BEGUNCI NA SVETU! Za ovim TERORISTIMA, NARKOBOSOVIMA I OTMIČARIMA traga pola planete! (FOTO)

Vesti

OVO SU NAJTRAŽENIJI BEGUNCI NA SVETU! Za ovim TERORISTIMA, NARKOBOSOVIMA I OTMIČARIMA traga pola planete! (FOTO)

Podeli vest

Nije imao stalnu adresu, nikada nije uzeo u ruke mobilni telefon, stalno se prerušavao, a rukovodio je teritorijom veličine Velike Britanije i odgovoran je za najstrašnije zločine

Godinama je bio najtraženiji čovek na svetu. Život je završio raznevši se u tunelu u Idlibu, kako ga ne bi uhvatili američki specijalci.

 

 

Od 26. oktobra kada je vođa ISIS Abu Bakr Al- Bagdadi umro, svetski mediji su postavili pitanje ko su, posle smrti terorističkog lidera, najtraženiji begunci na svetu.

MISTERIJA NOVOG VOĐE ISIS! NIKO NE ZNA KO JE I KAKO IZGLEDA! Zovu ga GENERAL RATA I SPREMA OSVETU! (VIDEO)

Do odgovora je pokušao da dođe Gardijan, sastavivši svoju listu trenutno najtraženijih osoba na svetu- kojom dominiraju, ne samo teroristi, već i narko bosovi.  

1. Nigerijski militant Abubakar Šekau

Foto: Twitter printscreen

 

On je 2009. godine postao vođa islamističke grupe Boko Haram, koja je se zalaže za uvođenje šerijatskog prava, a odgovorna je za brojne napade na vojsku, ali i civile, od čega je najpoznatija otmica 276 devojčica iz škole u Bornu.

2. Novi vođa ISIS Abu Ibrahim al Hašimi al Kuraši 

Pre nekoliko dana imenovan je za novog vođu najozloglašenije terorističke organizacije. Niko o njemu ništa ne zna, čak ni kako izgleda, jedino je poznato da ga zovu "Gospodar rata". Pretpostavlja se da je iz Iraka. 

 

 

3. Vođa Al Kaide Ajman al Zavahiri

Foto: Twitter printscreen

 

Rođen 1950. godine u Egiptu, najpre je bio hirurg da bi se potom pridružio radikalnom islamskom pokretu i od hapšenja pobegao u Pakistan, gde je upoznao Osamu bin Ladena. Nakon smrti bin Ladena, postao je vođa ove terorističke grupe 2011. godine.

4. Indijski milijarder Ibrahim Davud

Foto: Twitter printscreen

 

Ovaj milijarder (63) izgradio je svoje carstvo iznudama i trgovinom drogom. Stoji iza serije bombaških napada u Mumbaju 1993. godine u kojima je usmrćeno više od 250 ljudi.

5. Sin narkobosa Ovidio Guzman

Poznat kao Čapito, odosno mali Čapo, on je sin meksičkog kralja droge Hoakina Guzmana, znanog kao El Čapo. Iako ga je policija uhapsila nedavno u Meksiku, nakon sukoba bezbednosnih snaga i pripadnika jednog moćnog narkokartela, pušten je da pobegne.

 

 

6. Vođa međunarodne bande droge Ce Či Lop

Smatra se najtraženijim čovekom u Aziji. Ovaj kinesko-kanadski građanin vođa je svetske bande narkotika, naročito heroina i meta, sa razgranatom mrežom koja se proteže od Japana do Njujorka.

 

 

7. Grčki otmičar Vasilis Paleokostas

Foto: Twitter printscreen

 

Ima nadimak “Nedodirljivi”, jer je dva puta- 2006. i 2009. godine, pobegao iz istog zatvora i to tako što je oteo helikopter. Grčka je ponudila sumu od milion evra za bilo kakvu informaciju o njemu.

 

8.  Italijanski mafijaš Mateo Mesina Denaro

Ovaj sicilijanski kriminalac ima nadimak “poslednji Mohikanac stare mafije”. Krije se još od 1993. godine, a čuvena je njegova izjava: "Pobio sam toliko ljudi da sam napunio bar jedno groblje".

Foto: Twitter printscreen

 

 

 

 

9. Rumunski haker Gucifer

Rođen kao Marcel Lehel, ovaj Rumun je jedan od hakera koji je tvrdio da je odgovoran za upad u servere američkog Demokratskog nacionalnog odbora 2016. godine, nakon čega su u javnost puštena dokumenta i mejlovi visokih zvaničnika i poznatih ličnosti, među kojima je i bivši predsednik Džordž Buš mlađi.

 

 

10. Afrički ratni zločinac Felicijen Kabuga

Foto: Twitter printscreen

 

Međunarodni sud pravde raspisao je poternicu za Kabugom, za koga se pretpostavlja da ima 84 godine, zbog njegove uloge u genocidu u Ruandi 1994. godine, kada je masakrirano više od 800.000 muškaraca, žena i dece. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija