• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr

07.11.2019

22:14

(VIDEO) DUBOKO UZNEMIRUJUĆI PRIZORI: Ribari naterali jato delfina u uvalu, a onda ih jednog po jednog ubijali! MORE JE POSTALO CRVENO OD...

Vesti

(VIDEO) DUBOKO UZNEMIRUJUĆI PRIZORI: Ribari naterali jato delfina u uvalu, a onda ih jednog po jednog ubijali! MORE JE POSTALO CRVENO OD...

Podeli vest

Pojavio se srceparajući snimak koja prikazuje grupu delfina koji su odvedeni u jednu uvalu u Japanu i zatim zaklani. Na videu koji je snimljen u blizini grada Taijia, oko 75 milja južno od Osake, može se videti kako voda postaje crvena dok tim ronioca i ribolovaca ubija 32 prugasta delfina u mračnom spektaklu za koji je bilo potrebno nekoliko sati da završi, piše Daily Mail

U uzaludnom pokušaju da sakriju što rade, lovci su koristili cerade ovešene iznad uvale, ali najmanje je jedan teško povređeni delfinuspeo da pobegne na otvoreno, pri čemu je snažno krvarila.

Na videosnimku može se videti kako ribarski čamci teraju grupu prugastih delfina u uvalu. Lovci to rade tako što spuštaju šipke u vodu, a zatim udaraju čekićima, stvarajući na taj način "zvučni zid" koji dezorijentiše delfine.

Jednom kada je njihov plen u uvali, ribari povlače mreže i zarobljavaju delfine unutar mreža. Delfini se zatim odvezu prema stražnjem delu uvale, gde su velike cerade nadvijene nad vodom kako bi sakrile šta će učiniti. Uznemireni delfini očajnički se bacaju na zidove ograde u uzaludnom pokušaju bega.

Reč je o godišnjem lovu na delfine. U sezoni, 2018/2019. u Taijiju su ubijena 234 prugasta delfina, što je nešto više od polovine vladine kvote od 450. Tokom čitave sezone, koja traje od septembra da marta, ubijeno je 556 delfina, a još 241 su zarobljena u ovoj uvali.

Iako se taj broj smanjio na samo četvrtinu onoga što je bilo pre dve decenije, aktivisti za zaštitu životinja zahtevaju da se praksa u potpunosti prekine. Uprkos padu popularnosti proizvoda od delfina i kitova, Japan je ove godine odlučio ponovo pokrenuti komercijalni kitolov.

Nije poznato koliko su kitova japanski ribari ukupno uhvatili otkako je lov nastavljen u julu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija