• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Sputnjik

03.12.2019

15:46

NATO JE PRETNJA RUSIJI! Putin: Uprkos tenzijama sa Alijansom, NE ISKLJUČUJEM SARADNJU!

Vesti

NATO JE PRETNJA RUSIJI! Putin: Uprkos tenzijama sa Alijansom, NE ISKLJUČUJEM SARADNJU!

Podeli vest

Približavanje NATO-a granicama Rusije predstavlja pretnju za bezbednost zemlje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku o državnim nabavkama u odbrambenom sektoru za potrebe mornarice

Ruski predsednik je danas kritikovao nastavak širenja NATO-a, što je, kako je sugerisao, bilo besmisleno s obzirom na nepostojanje pretnje od Moskve nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

- Sada, kao što znate, Sovjetski Savez više ne postoji, nema Varšavskog pakta, odnosno vojnog pakta koji je stvoren kao odgovor na stvaranje NATO-a, ali NATO ne samo da postoji, već se i razvija. U trenutku njegovog stvaranja, u taj savez je ulazilo 12 država. Sada ih je već 29, a ukupni vojni rashodi zemalja Alijanse iznose više od 70 odsto ukupnih vojnih rashoda u svetu- objasnio je ruski lider.


Govoreći na sastanku ruskih vojnih lidera u ruskom rizortu na Crnom moru Sočiju, Putin je rekao da širenje NATO-a predstavlja pretnju za Rusiju, ali da se nada da će interes o zajedničkoj bezbednosti prevladati, preneo je Rojters.

AKO NAPADNETE POLJSKU... NATO zapretio: Alijansa će odmah reagovati!


Uprkos tenzijama, Putin je rekao da je Rusija i dalje spremna da sarađuje sa vojnom alijansom i podsetio:

- Mi smo više puta izražavali spremnost za saradnju sa NATO-om, pokazivali spremnost za zajedničko suprotstavljanje stvarnim pretnjama, uključujući, kao što je poznato, međunarodni terorizam, lokalne oružane sukobe i opasnost od nekontrolisanog širenja oružja za masovno uništenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija