• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

11.12.2019

07:00

RUSKI SPECIJALCI SRUŠILI AMERIČKI DRON U LIBIJI, američki generali zbunjeni, šta će oni tamo! SUMNJAJU NA JEDINUCU VAGNER?!

Vesti

RUSKI SPECIJALCI SRUŠILI AMERIČKI DRON U LIBIJI, američki generali zbunjeni, šta će oni tamo! SUMNJAJU NA JEDINUCU VAGNER?!

Podeli vest

Komanda američkih vojnih snaga za Afriku saopštila je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane, u blizini glavnog grada Tripolija, u novembru oborili nenaoružanu američku bespilotnu letelicu i zatražila je povratak njenih olupina.

- Operateri sistema protivvazdušne odbrane „možda nisu znali da je to američki dron kada su pucali na njega, ali zasigurno znaju kome sada pripada i odbijaju da ga vrate. Kažu da ne znaju gde je, ali ja ne verujem u to - rekao je general Stiven Taunsend, koji rukovodi komandom američkih vojnih snaga za Afriku.

Prema rečima portparola komandnih snaga za Afriku, pukovnika Kristofera Karnsa, bespilotna letelica je nestala 21. novembra. Istovremeno, zvaničnik Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA), koja se bori protiv Libijske nacionalne armije (LNA), izjavio je da se čini da je za to odgovorna ruska specijalna jedinica Wagner.

(VIDEO) NEŠTO NAM GADNO SPREMAJU?! AMERI UCENJUJU SRBIJU, TRAŽE DA PREKINEMO OPREMANJE VOJSKE, a naoružavaju Makedoniju, Milogorece, Hrvatsku, Bugarsku, Albance...

Problem za američku vojsku je taj što su u Siriji naučili da pre frontalnog ulaska ruske vojske sve prethodne poslove završavaju specijalci iz grupe Wagner. Ova grupa je samo formalno privatna ali je pod kontrolom Moskve.

Ni rusko ministarstvo odbrane ni ministarstvo spoljnih poslova nisu komentarisali optužbe. Libija je uništena u građanskom ratu 2011. godine, kada je njen dugogodišnji vođa Gadafi zbačen sa vlasti i ubijen od strane terorista podržanih sa zapada, usred napada NATO na zemlju.

PENTAGON BESAN, PUTIN ISPRAO MOZAK AMERIČKIM VOJNICIMA PA VOLE RUSIJU! Istraživanje Instituta "Regan" zaledilo Vašington!

Poslednjih godina Libija je podeljena između dve rivalske vlade, pri čemu je LNA upravljala istokom zemlje, a vlada GNA zapadom, uključujucěi Tripoli.

Pokušali su da se dogovore o nacionalnim izborima, ali nisu uspeli, a od početka aprila, LNA je bila uključena u ofanzivu radi sticanja kontrole nad Tripolijem, dok se GNA, do sada, tome odupirala.

U suštini general Haftar koga podupiru Rusi je pred zauzećem cele Libije. Čini se da će Rusi ovladati i Libijom poput Sirije ali na bitno drugačiji način.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksa

pre 4 godine

Ako hvala bogu car pravoslavni svuda da stigne pa i kod nas u srbiju

Pera

pre 4 godine

Jel' to, o tim neformalnim jedinicama koje su tobože ne vladine zunaju iz svog ličnog iskustva? Pa sada preslikavaju na druge i na druga ratišta. Pa tako su "privatne" jedinice iz Amerike učestvovale u "Oluji" i drugim akcijama u Hrvatskoj za vreme raspada bivše jugoslavije! Kažem ja da je "iskustvo" jako važno u ratovanju!

Marcco

pre 4 godine

Rusima je lako da pridobiju stanovništvo pa i političare u državama kao što su Sirija i Libija a sutra i Iran. Dovoljno je da ih ne ubijaju, da im ne kradu i otimaju prirodna bogatstva i da se prema njima ponašaju kao prema ljudskim bićima a ne kao prema stoci. Drugim rečima, sve suprotno od ponašanja Amerikanaca. A Amerikanci i dalje teraju svoje. Nađu neke ekstremiste tipa ISIS ili UČK, finansiraju ih, naoružaju, daju im vazdušnu podršku i logistiku i misle da sa 2/3% divljaka mogu da ovladaju celom državom. Pa mogu, kratkoročno... Zbog ovakve "slepe" politike i žurbe da nekim sponzorima američkih partija i predsednika isporuče obečano, Amerikanci će izgubiti uticaj u svetu. Afriku će celu da izgube najkasnije za 15 godina. Ovladaće Kinezi i na severu, Rusi. Bliski istok drže preko 10/15 familija kojima su omogučili da pokradu stotine milijardi dolara i divljaju kao u ranom srednjem veku, ali koje mogu da isključe ćim im više ne budu trebali To se lepo videlo na primeru Katara a uskoro i na primeru Saudijske Arabije i Emirata. Iza toga će daleki istok sam da se "transformiše" a Južna Amerika će krvavo da se završi, ali verovatno ne u korist Amerike. A Evropa... e ona će lagano da propada kao omatorela prostitutka, što i jeste.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija