• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.12.2019

12:22

ONA JE PRESUDILA TRAMPU! Diše za vratom Merkelovoj, ima petoro dece, a jedna ODLUKA UČINILA JU JE NAJMOĆNIJOM ŽENOM U AMERICI

Vesti

ONA JE PRESUDILA TRAMPU! Diše za vratom Merkelovoj, ima petoro dece, a jedna ODLUKA UČINILA JU JE NAJMOĆNIJOM ŽENOM U AMERICI

Podeli vest

Donald Tramp ju je uoči opoziva nazvao vešticom, a potom i ludačom, dok ju je magazin Forbs prošle nedelje proglasio drugom najmoćnijom ženom na svetu, odmah posle Angele Merkel

Ona je Nensi Pelosi (79), žena koja je najodgovornija za to što je Tramp postao treći predsednik u istoriji SAD koji je opozvan u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

 

 

Naime, Pelosi, inače visoki funkcioner Demokratske stranke, je na čelu Predstavničkog doma, koji je "presudio" Trampu i opozvao ga, nakon čega sledi glasanje u Senatu, kada je definitivno biti poznata njegova sudbina.

Ona je, kako su jutros ocenili svetski mediji, definitivno najmoćnija žena Amerike, koja je po okončanju procesa impičmenta kratko izjavila:

- Ovo je tužan dan- kazala je, zabranivši Predstavničkom domu da aplaudira kada je izglasan opoziv.

 

 

Ali, ko je Nensi Pelosi? Ona je rođena 26. marta 1940. godine u Baltimoru u italijansko-američkoj katoličkoj porodici. Njen otac i brat bili su gradonačelnici Baltimora, a ona je završila Triniti koledž u Vašingtonu. 

Iako se za mesto za neku političku funkciju kandidovala tek kada joj je imala 47 godina, pripadnica Demokratske stranke, zadužena za pitanja manjina, ubrzo je postala najmoćnija žena Vašingtona.

A prvoj konvenciji demokrata prisustvovala je kada je imala samo 12 godina, a već sa 20 je upoznala tragično preminulog američkog predsednika Džona Kenedija, i to na njegovom inauguracijskom balu.

Svoga muža, Pola Pelosija, upoznala je u Džordžtaunu, ali se ubrzo sa njim seli u San Francisko.

Sa 29 godina imala je već petoro dece. I dok je suprug radio kao bankar, ona je sedela u kući, brinula o deci i praktično bila domaćica.

Ali, sve se promenilo kada je napunila 47 godina. Tada je najmađe dete Nensi i Pola otišlo na studije, a ona je rešila da se politički aktivira.

Odlučila je da se kandiduje za mesto u Kongresu, i organizovala je više od stotinu kućnih okupljanja, regrutovala 4.000 novih članova i prikupila milion dolara za manje od sedam nedelja kampanje.

Pelosi je imala vrtoglavi uspon na političkoj lestvici, a iza sebe je imala i finansijsku podršku poznate vinarije, koja je proizvođač 25 odsto ukupnih količina vina u Americi.

Danas je i sama Pelosijeva vlasnica dva vinograda u Kaliforniji.

Poznata je po izuzetnoj radnoj etici. Spava vrlo malo i nikada ne pije kafu, već samo vruću vodu s limunom.

Pasija joj je da rešava ukrštene reči u Njujork tajmsu, a sladoled obožava. Toliko ga voli da ga jede za doručak.

TA LUDAČA...Tramp doživeo NERVNI SLOM NA TVITERU: To je MARŠ SAMOUBISTVA

Postavila je rekord kada je u februaru prošle godine održala najduži govor u istoriji američkog Kongresa - ona je čitavih osam sati bez pauze stajala na visokim štiklama i u svom govoru se zalagala migrante!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 4 godine

Klintonova i Nensi su dve veštice koje su dobile milione dolara od farmaceutskih kompanija. U jednom izveštaju Bob Livingston ( glavni Urednik " Lične Slobode") kaže : "Hilari je potemećeni sociopata ratni zločinac koji treba da bude optužena za zaveru i ubistva " . Na osnovu dokaza dobila je od *Big Pharme* $ 589 344 . Nensi kao deo demokratskog tima znala je da se za ove pare moglo spasti milioni bolesnih ljudi. Ja ne znam kako se to dogodilo, ali u Americi postoji takva lavina lažnih informacija koje bombarduju američki narod koji ima efekat zatupljivanja. Naše misli su korumpirane zahvaljujući propagandi, navodi Livingston. Nensi je deo korumpiranih globalista koji žele vladati svetom. Ali malo su se preračunali.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija