• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

21.12.2019

11:46

TURCI RAZOTKRILI PRLJAVU IGRU SAD! PENTAGON NAPRAVIO DIL SA ISIS I IZ SIRIJE ODNEO 50 TONA ZLATA! Mesečno kradu i 30 miliona dolara na sirijskoj nafti!

Vesti

TURCI RAZOTKRILI PRLJAVU IGRU SAD! PENTAGON NAPRAVIO DIL SA ISIS I IZ SIRIJE ODNEO 50 TONA ZLATA! Mesečno kradu i 30 miliona dolara na sirijskoj nafti!

Podeli vest

Turski Dejli Sabahi SOHR iz Londona javljaju kako je prema više izveštaja potvrđeno da je američka vojska "prenela" tone zlata iz područja u Siriji koje je pod okupacijom držao ISIS

Prema izvoru koji je razgovarao s kurdskom agencijom BNA, američke su snage prebacile oko 50 tona zlata s područja koja su ranije držali teroristi "kalifata" u istočnoj sirijskoj regiji Deir Ez-Zor.

Turci su pratili ovaj transfer jer su zainteresirani za deo zlata kojeg su američke snage dale sirijskom ogranku Kurdistanske radničke partije, odnosno YPG milicijama.

Zlato je navodno prevezeno iz bivše američke vojne baze u Ain Al-Arabu, poznatijim pod kurdskim imenom "Kobani".

Američke snage su uzele i 40 tona zlatnih poluga koje su teroristi takozvane "Islamske države" kao ratni plen uzeli iz iračke provincije Mosul.

Lokalni izvori koji su razgovarali sa sirijskom novinskom agencijom SANA tvrde da su američke trupe zlato oteto u južnoj Hasaki premestile u velike sanduke.

Prema izveštajima, informaciju o tome gde se zlato nalazilo su američkoj vojsci dale zarobljene vođe ISIS.

Tvrdnja se poklapa s izveštajem takozvanog "Sirijskog opservatorija za ljudska prava" sa sedištem u Velikoj Britaniji, koje navodi da je YPG uz podršku američke vojske prebacio 40 tona zlata koje su teroristi ISIS ostavili u Deir El-Zoru.

NEŠTO SE SPREMA?! BEOGRAD I PRIŠTINA DA POVUKU GRANICU NA IBRU! Bivši šef CIA ima plan za rešenje kosovoskog čvora!

Ako u obzir uzmemo trenutnu cenu čistog zlata na berzama, gde se kilogram prodaje za nešto više od 47.000 dolara, 50 tona bi vredilo oko 2,3 milijarde dolara.

- Koalicijske snage predvođene Sjedinjenim Državama i Sirijske demokratske snage (SDF) namerno nisu ciljale područja pod kontrolom terorista istočno od Eufrata u Deir Ez-Zoru. Za to su vreme pokušavali su locirati blago, pregovarajući s vođama "Islamske države" o njihovom budućem statusu nakon predaje - rekao je SOHR, pozivajući se na ISIS i izveštaje ove terorističke organizacije.

- Iako je ISIS izgubio uporišta u Iraku i Siriji, kontroverzni dogovor između terorista i sirijskih grupa povezanih s Kurdistanskom radničkom partijom, koja izvodi napade u Turskoj, pomogao je njihovoj sigurnoj evakuaciji iz sirijskog grada Rake - piše Dejli Sabah.

Podsetimo, neposredno nakon zauzimanja Rake od strane sirijskih Kurda i američkih snaga konvoj sa zapovednicima i borcima "kalifata" i članovima njihovih porodica pod američkom zaštitom napustio je grad i uputio se na istok prema iračkoj granici, gde je ova grupa kasnije položila oružje.

BIO SAM SADAMOV SIN! Šokantana ispovest dvojnika zloglasnog Udaja Huseina: BIO JE RAZVRATAN, NIKADA NIJE PRAŠTAO, a kad bi video lepu ženu...

SAD još uvek imaju oko 2000 vojnika u Siriji, od kojih mnogi usko surađuju sa SDF snagama.

- Gotovo sva teritorija na istoku reke Eufrat, osim područja koja kontroliše Asadov režim u blizini Deir Ez-Zora i područja u kojem se nalazi ISIS, blizu iračke granice, kontroliše SDF. SDF također kontroliše delove Manbija i Tabe na desnoj obali reke Eufrat", u zaključku se požalio turski dnevni list Daily Sabah, koji je velika područja u koja je ušla sirijska vojska pripisao nadzoru YPG milicija.

No, to je manje važan podatak od potvrde da su se SAD, nekada vodeća supersila u koju su svi gledali sa strahopoštovanjem, pretvorile u "silu" koja uzima ratni plen, kojeg je ranije u pravilu kao mito ostavljala lokalnim marionetskim vladama. 

STRAŠNO! AMERIKANCI OD EVROPLJANA TRAŽE DA SAMI SEBI PUCAJU U NOGE! SAD uvode sankcije Nemačkoj i Srbiji!

Sada, uz ukradenu sirijsku naftu, na kojoj zarade oko 30 miliona dolara mesečno, ratnom plenu treba dodati i ovih neto više od dve  milijarde dolara vrednog sirijskog i iračkog zlata. Izgleda puno, ali za ratnu mašineriju poput Pentagona, koji je uz vojno-industrijski kompleks u novom budžetu  za 2020. godinu dobio 738 milijardi, ovaj novac može pokriti nešto manje od 24 sata izdvajanja Sjedinjenih Država za "odbranu". 

Vredi li to gubitka međunarodnog "ugleda" moćne supersile i vladara sveta? Verovatno ne, ali je situacija takva da se ovi "nevažni detalji"  više ne uzimaju u obzir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 4 godine

Malo se zna da su 40 tona zlata ukrali od Kraljevine Jugoslavije i nikad nisu vratili. Naplatili su nam i Trumanova jaja, pokvarene konzerve, kao i municiju što su nas bombardovali u Drugom svetskom ratu. A bombardovanje 1999.god.su naplatili okupacijom KiM i otimačinom resursa ove naše pokrajine. Pre nekoliko meseci oduzeli su oko 60 tona zlata Venecueli. Ponižavajuće za jednu bivšu super silu. To je slika američke države, poštenja i demokratije. Ko više u takve veruje nije ništa bolji od kauboja. Otimačinu nafte nisam ni spomenuo jer to rade decenijama. Sram ih bilo.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija