• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs

19.12.2019

21:09

NEŠTO SE SPREMA?! BEOGRAD I PRIŠTINA DA POVUKU GRANICU NA IBRU! Bivši šef CIA ima plan za rešenje kosovoskog čvora!

Politika

NEŠTO SE SPREMA?! BEOGRAD I PRIŠTINA DA POVUKU GRANICU NA IBRU! Bivši šef CIA ima plan za rešenje kosovoskog čvora!

Podeli vest

Bivši šef CIA za Balkan Stiven Mejer kao rešenje za KiM predlaže dogovor Beograda i Prištine oko podele teritorije, navodeći da bi ta granica trebalo da bude na Ibru

On je u autorskom tekstu za "Nedeljnik" naveo da bi Beograd trebalo direktno da se obrati Prištini, jer, kako kaže, ako bi Beograd i Priština mogli da se dogovore oko tet-a-tet susreta možda bi bilo moguće da pronađu istinski kompromis, povoljan po obe strane.

- Mogu da počnu time što će shvatiti da obe strane moraju da se odreknu nečeg vrednog i da će biti nezadovoljnika i u Srbiji i na Kosovu koji neće pristati ni na kakav predloženi kompromis - napisao je Mejer i dodao da SAD ne bi trebalo da se uključe u to, jer je svako mešanje te zemlje u prošlosti "bilo preispoljeni krah".

On smatra i da bi granica trebalo da bude iscrtana na reci Ibar - da sve na severu pripada Srbiji, a sve južno Kosovu, a da svi koji ne žele da žive na jednoj strani, pređu na drugu.

Stanje stvari bi povremeno proveravali UN, OEBS, EU ili svi zajedno, predlaže Mejer i dodaje da bi srpski verski, kulturni i istorijski objekti bili zaštićeni.

Mejer smatra i da bi u duhu kompromisa trebalo dozvoliti referendume u takozvanoj Preševskoj dolini, kako bi se videlo da li oni žele da budu u Srbiji ili na Kosovu.

DODIK STAO UZ TRAMPA, ONI KOJI HOĆE DA VAS SMENE BI DA SRUŠE SVET! Podrška Trampu je podrška vrednostima za koje se decenijama borimo!

- Iako ovo nije savršeno rešenje, moglo bi da znači dobar početak. Ali da bi funkcionisalo, Srbija i Kosovo moraju da imaju hrabre, odlučne, nepokolebljive lidere koji zaista žele da dođu do kompromisa - zaključio je Mejer.

Bivši šef CIA-e je ocenio i da bi vlasti u Beogradu i formalno morale da se odreknu Briselskog sporazuma, ukoliko su stvarno zainteresovane za kompromis sa Prištinom, jer kako je rekao, sporazum nije dobar po nacionalne interese Srbije, prenosi Tanjug.

(FOTO/VIDEO) OD ERBASA SMO UZELI MOĆNE H-145, malo ih izmenili i napravili JOŠ BRUTALNIJIM! TAKO TO RADI VOJSKA SRBIJE!

Govoreći o zainteresovanosti administracije američkog predsednika Donalda Trampa za Balkan, Mejer kaže da za to postoje dva velika razloga - jer region nije igrao po američkom diktatu u poslednjih 25 godina i jer su tu Rusi.

Kako kaže na Balkanu SAD i Rusija sprovode obaveštajne, diplomatske, političke i bezbednosne aktivnosti jedni protiv drugih, odnosno koriste Balkan kao „primarno poprište" na kojem špijuniraju i kontrašpijuniraju jedni ruge.

HRVAT "MRTAV LADAN" USRED SRBIJE PARKIRAO AUTO SA USTAŠKIM ZNAMENJEM! Policija uhapsila trojicu Srba jer su polupali vozilo sa ustaškim simbolima!

- Pitanje Kosova je važno Vašingtonu i Moskvi ne zato što ih zanima dobrobit Kosova, već zato što žele da nadmudre jedni druge - kaže Mejer.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jova

pre 4 godine

Neka granice povlači u svojoj zemlji,Kosovo je Srbsko i tako će ostati.

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Srbija je primljena u UN sa Kosovom i Metohijom!

Mile lala

pre 4 godine

Ако би Србија претходно добила излаз на море, и уз одређене додатне уступке и награде, онда би овај предлог можда могли да размстрамо. До тада важи "КиМ је Србија".

Žigolo

pre 4 godine

"srpski verski, kulturni i istorijski objekti bili zaštićeni" Vidimo kako su i sada zaštićeni pa su sva groblja porušena i devastirana do te mere da više ni ne liče na groblje a KFOR ne mrda ni malim prstom na nozi. Delite vi svoj Novi Meksiko, Teksas i južnu Kaliforniju, naše Kosovo i Metohiju ostavite na miru.

tadija64ZEMUN

pre 4 godine

jos jedan "pametan" amerikanac,sta oni jedu i piju,kad su tako "pametni"

pekabinac2011

pre 4 godine

JA IMAM BOLJI PREDLOG,..KALIFORNIJA I ALJASKA DA BUDU VRACENE RUSIJI ,A MEKSIKU DEO AMERIKE U KOJOJ SU VECINA ,PA STO OSTANE RAZDELITI NEMCIMA ,ENGLEZIMA I FRANCUZIMA..STA MISLITE KAUBOJI O TOM ZAHTEVU..

MilosObilic1389

pre 4 godine

Imam bolji predlog... RAT...!! Ali da Vi prvi krenete...

Lala iz Banata

pre 4 godine

...Повуците Ви Американци мене...!? Ма знате већ за шта...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija