• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

19.12.2019

18:59

(FOTO/VIDEO) OD ERBASA SMO UZELI MOĆNE H-145, malo ih izmenili i napravili ih još BRUTALNIJIM! TAKO TO RADI VOJSKA SRBIJE!

Društvo

(FOTO/VIDEO) OD ERBASA SMO UZELI MOĆNE H-145, malo ih izmenili i napravili ih još BRUTALNIJIM! TAKO TO RADI VOJSKA SRBIJE!

Podeli vest

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" moglo se videti kako izgleda gađanje iz helikoptera H-145M koji je opremljen projektilima domaćeg naoružanja i domaće proizvodnje

Helikopter H-145 najsavremeniji je helikopter u svojoj klasi, a odbrambena industrija Srbije iskoristila je priliku da i takav, najsavremeniji helikopter na svetu, opremi sredstvima iz domaćeg naoružanja i domaće proizvodnje, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" prisustvovao gađanju iz helikoptera H-145M, u okviru završne faze verifikacije i integracije domaćeg naoružanja na „Erbasov" helikopter.

- Samo ono što sami proizvedete, samo ono što sami, svojom pameću znate da napravite, popravite i upotrebite, suštinski je vaše i za to ne morate nikog ništa da pitate. Vojska Srbije i država Srbija su vojno neutralne. Upravo zbog toga moramo da se oslanjamo na svoje snage, moramo da nabavljamo i iz inostranstva ono što nam je potrebno, ali i da to usavršavamo i unapređujemo - poručio je ministar Vulin.

Vojska Srbije će veoma brzo, već od sledeće godine, imati helikoptere H-145M naoružane sredstvima iz domaće proizvodnje, što će prema rečima ministra Vulina, značiti osvajanje još jedne sposobnosti koju vojska do sada nije imala.

HRVAT "MRTAV LADAN" USRED SRBIJE PARKIRAO AUTO SA USTAŠKOM ZNAMENJEM! Policija uhapsila trojicu Srba jer su polupali vozilo sa ustaškim simbolima!

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović podsetio je da je ove godine oboren rekord kada je u pitanju broj novih sistema naoružanja uvedenih u Vojsku Srbije i da je saradnja sa kompanijom „Erbas" važna ne samo za Ratno vazduhoplovstvo, već i za ceo sistem koji se bavi razvojem, integracijom i testiranjem sistema naoružanja.

(VIDEO) OVAJ SRPSKI BOMBARDER BRŽI JE OD ZVUKA! Neuhvatljiv je sa zemlje i sa neba, a njegova modernizacija učiniće Vojsku Srbije NEPOBEDIVOM!

- Helikopter H-145 opremljen je jednim od najsavremenijih napadno-navigacionih sistema. U razgovoru sa kolegama iz 'Erbasa', koje ovde vrše opitovanje, saznali smo da je naše naoružanje, što mitraljeska gondola, što raketni lanser, na nivou najsavršenijeg na svetu u toj klasi, koje su do sada koristili - poručio je Miloradović.

Pukovnik Zvonko Marić iz Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije rekao je da su „Erbasovi" helikopteri kojima je opremljena Vojska Srbije namenjeni za borbenu upotrebu i poslove traganja i spasavanja.

(VIDEO) SRBIJA HELIKPOTERIMA MOŽE POSLATI BATALJON SPECIJALACA ZA PRVI UDAR! Zbog ovog su besni NATO i Ameri i prete nam sankcijama!

- Prema ugovoru sa kompanijom 'Erbas', obaveza nemačke strane je da proizvede helikopter, da integriše svu opremu koja je u sastavu helikoptera, kao i napadno-navigacioni sistem. Naša obaveza je da proizvedemo naoružanje -podseća pukovnik Marić i objašnjava da će na helikopteru H-145M biti integrisano domaće naoružanje kalibra 12,7 mm sa mitraljeskom gondolom i lanser koji će služiti za lansiranje nevođenih raketa 80 mm, takođe, iz domaće proizvodnje.

Potpukovnik Miroslav Zečević iz Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije istakao je da je današnjim bojevim gađanjem na poligonu "Nikinci" otpočela poslednja faza integrisanja srpskog naoružanja na „Erbasov" helikopter.

- Mogli smo da vidimo lansiranje rakete S-8KOM iz saćastog lansera. Gađanje je izvedeno uspešno, a nakon ove faze uslediće detaljna analiza učinka, posle koje će biti izvršena integracija naoružanja i na preostale helikoptere ovog tipa koje smo nabavili - istakao je potpukovnik Zečević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nile

pre 4 godine

Dobar je taj erbasov ali bolji je Kajova Voriors ima i bolje radare i Helfajer rakete i bolji mašingan...

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija