• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2020

23:45

PRINC HARI SE ODREKAO KRUNE ZBOG MEGAN! Još jedan skandal u britanskoj kraljevskoj porodici

Vesti

PRINC HARI SE ODREKAO KRUNE ZBOG MEGAN! Još jedan skandal u britanskoj kraljevskoj porodici

Podeli vest

Britanski princ Hari (35) i njegova žena Megan Markl (38) objavili da se povlače sa svih javnih funkcija kako bi postali "finansijski samostalni". Spekuliše se da su to uradili jer Megan želi da uveća njihovo bogatstvo procenjeno na oko 34 miliona funti

Britanski princ Hari (35) i njegova supruga, bivša američka glumica Megan Markl (38), izazvali su novi skandal u kraljevskoj porodici. Njih dvoje su u sredu uveče objavili da se povlače sa svih javnih funkcija koje su obavljali kao visokopozicionirani članovi britanske monarhije kako bi postali "finansijski samostalni". Međutim, britanska javnost smatra da se Hari odrekao krune zbog "pohlepne" Megan, koja želi da višestruko uveća njihovo bogatstvo, procenjeno na oko 34 miliona funti.

Nisu rekli kraljici

Kraljevski par nikoga nije obavestio o svojim namerama, već je saopštenje o povlačenju objavio na Instagramu. Njih dvoje su naveli da su odluku doneli posle višemesečnog razmišljanja, naglasivši da će nastaviti u potpunosti da podržavaju kraljicu Elizabetu II.

"Nameravamo da se povučemo sa funkcija u kraljevskoj porodici i da radimo kako bismo postali finansijski nezavisni. Vreme ćemo provoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu i Severnoj Americi, nastavljajući da poštujemo dužnost prema kraljici, Komonveltu i našim patronima", navedeno je u saopštenju.

DA JE PRINCEZA DAJANA ŽIVA...Žestoke optužbe: Hari je ŽRTVA MEGANINIH MANIPULACIJA

Foto: Reuters

 

Upropastila Kejt rođendan

Britanski tabloidi pišu da je Megan pažljivo isplanirala da objavi šokantne vesti u sredu uveče, uoči rođendana supruge princa Vilijama - Kejt Midlton, koja je juče napunila 38 godina.
- Htela je da joj upropasti slavlje i da ne dozvoli da Kejt bude u centru pažnje. Megan nikad nije volela Kejt, te joj je ovo bila šansa da joj i poslednji put naškodi - navodi britanska štampa.

Kako se dodaje, taj "geografski balans" će im omogućiti da odgajaju sina Arčija uz uvažavanje kraljevske tradicije, ali će njihovoj porodici omogućiti i da se fokusira na sledeće poglavlje, što uključuje pokretanje nove dobrotvorne organizacije.

To njihovo saopštenje zateklo je kraljevsku porodicu, koliko i britansku javnost. U kratkoj reakciji Bakingemska palata juče je navela da razume Harijevu i Meganinu želju za drugačijim pristupom, ali da će za "komplikovana pitanja" trebati vremena.

 

Britanska štampa, međutim, izveštava da je potez kraljevskog para izazvao bes u palati.
- Nisu rekli čak ni kraljici. Ona je za sve saznala iz medija. Veoma je povređena i razočarana u svog unuka - piše "Dejli mejl".

Taj tabloid prenosi i reči neimenovanog savetnika u Bakingemskoj palati, koji kaže da je Harijev i Meganin potez protumačen kao izraz nezahvalnosti.
- Svi su se polomili da ih usreće. Priušteno im je venčanje kakvo su hteli, data im je kuća koju su hteli, dato im je para koliko su hteli... Dobili su saradnike koje su tražili, putovanja koja su želeli i u svakom trenutku su imali podršku porodice, čak i Harijevog brata, princa Vilijama i njegove supruge Kejt, na koju je Megan od samog početka bila ljubomorna - rekao je izvor iz palate.

ŠTA SU KOJI K***C ONI UMISLILI?! ODUZMITE IM TITULE PRE NEGO ŠTO BUDE KASNO! Voditelj brutalno isprozivao Megan i Harija! NEĆE IM BITI DOBRO

Nisu se odrekli prihoda

Mediji u Britaniji za ovaj skandal krive Megan, za koju tvrde da je odgovorna što Hari ne priča sa bratom Vilijamom, i koju nazivaju pohlepnom. Naime, kao članovima kraljevske porodice njoj i Hariju je bilo zabranjeno da rade i zarađuju. Izdržavani su od poreza britanskih građana i prihoda koje su dobijali sa kraljevskih imanja. Ne zna se tačno koliko je Harijevo sledovanje iznosilo na godišnjem nivou, ali se procenjuje da je ono mnogo manje od onoga što će njih dvoje sada moći da zarade.
- Hari i Megan se nisu odrekli prihoda koje dobijaju od imanja njegovog oca Čarlsa. Samo prošle godine princ Čarls je sinovima dao 4,9 miliona funti prihoda od imanja, a malo manje od pola pripalo je Hariju. Takođe, nisu se odrekli ni Frogmor kotidža, čije su renoviranje građani Britanije prošle godine platili 2,4 miliona funti - pišu britanski mediji.

Oni dodaju da Megan nije zadovoljna sa oko 30 miliona funti Harijevog i oko četiri miliona svog bogatstva.
- Njih dvoje bi sada višestruko mogli da uvećaju imetak. Mogli bi da drže govore i samo po jednom zarade 380.000 funti, koliko dobijaju najbolje plaćeni govornici. Mogli bi da napišu i knjigu od koje bi zaradili više desetina miliona funti - nagađaju mediji u Britaniji.

Megan poludela zbog fotografije

Britanski list "San" navodi da je okidač za Harijevu i Meganinu odluku bilo to što se kraljica Elizabeta II nedavno slikala sa trojicom naslednika prestola - sinom Čarlsom, unukom Vilijamom i praunkom Džordžom.
- Ta fotografija, koja je objavljena pre nedelju dana, za Megan je bila pokazatelj da ona i Hari ne predstavljaju budućnost kraljevske porodice. Sa njenog stanovišta, od tog trenutka više nije bilo smisla da budu tu - rekao je jedan izvor iz palate.

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 4 godine

PA nije Luda Zena da izigrava klovna.. Zeli svoj zivot.. Nece da bude neznam koja po redu kojoj su zivot unistili kao Dajani.. .

Kostadin

pre 4 godine

Evo kako mlada devojka romske nacionalne manjine rasturi kraljevsku porodicu.Ide pesma: Mlada devojka romske nacionalne manjine mi gatala na engleskoj travi Da ja nemam sreće u ljubavi Mlada devojka romske nacionalne manjine mi neku travu sa Džovanice nudi Da dam dragoj da za mnom poludi Hvala tebi Mlada devojka romske nacionalne manjine na smešnoj travi Jer ja imam sreće u kraljevskoj ljubavi

Princess Daki

pre 4 godine

Keti Midlton će roditi ako treba i desetoro dece samo da bi što više Hartija udaljili od krune, to je njemu jasno. Hari u odnosu na svog brata je potpuno drugačija priroda - on ima dušu i emotivnost svoje majke..... njega će Gospod da nagradi kad tad.

Vito

pre 4 godine

Megan je njemu napunila usi da ne slusa familiju ,katastrofa sta ce oni uraditi dovescega megan u propast.Nazalost to je istina.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija