• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AL Džazira

09.01.2020

21:33

(VIDEO) AMERI, SATELITSKI SNIMCI NE LAŽU - OVO JE VAŠA BAZA PRE I POSLE IRANSKOG RAKETIRANJA! Vašington uhvaćen u prevari, šta li su još slagali?!

Vesti

(VIDEO) AMERI, SATELITSKI SNIMCI NE LAŽU - OVO JE VAŠA BAZA PRE I POSLE IRANSKOG RAKETIRANJA! Vašington uhvaćen u prevari, šta li su još slagali?!

Podeli vest

Na satelitskim snimcima vidi se kako izgleda baza Ain al-Asad nakon što je na nju palo 15 raketa ispaljenih iz Irana.

Prema informacijama iračke vojske, na zračnu bazu Ain al-Asad u iračkoj provinciji Anbar, koju koriste snage koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i na bazu u kurdskom gradu Erbilu, ispaljene su 22 rakete.

- Nijedan Amerikanac nije povređen u napadu iranskog režima. Nismo pretrpeli žrtve. Svi su naši vojnici na sigurnom, a u bazama je pričinjena manja šteta - rekao je američki predsednik Donald Tramp u obraćanju naciji u sredu.

(VIDEO) IRAN IMA 55.000 RAKETA, U NAPADU NA BAZE SAD NIJE KORISTI ONE NAJJAČE! Otkriveno zašto Tramp nije krenuo na Teheran?!

Napadi su usledili nekoliko sati nakon što je američki ministar odbrane Mark Esper upozorio da SAD može očekivati odmazdu za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija u američkom napadu bespilotnom letelicom u Iraku u petak.

Prema rečima nezavisnog eksperta za kontrolu oružja, satelitske fotografije baza pokazuju da su napadi za cilj imali ubijanje američkog osoblja.

SVET SE SPREMA ZA VELIKI RAT! OBUSTAVLJENA PLOVIDBA KROZ ORMUSKI MOREUZ! Er Frans i Lufthanza više ne lete preko Iraka i Irana!

- Ciljali su na američki dio baze. Nameravali su ga pogoditi i pogodili su ga - kaže Jeffrey Lewis s Instituta za međunarodne studije Middlebury u Montereyu u Kaliforniji.

Dve satelitske fotografije, koje je Rojtersu prosledio Planet Labs, ilustriraju pet udara koji su, kako se čini, uništili ili oštetili najmanje sedam zgrada i drugu infrastrukturu.

Tri pogođena objekta, kako se čini, bili su hangari u kojima su održavani avioni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 4 godine

Da neko moze da bude ovoliko glup kao sto je vasa redakcija na celu sa jebokozcem DJV je skoro pa neverovatno.Ali dobra stvar je sto se svi ovi tekstovi skupljaju i arhiviraju a doci ce trenutak kada ce se morati utvrditi ko i zasto ih pise.

gogi

pre 4 godine

Kakvih 15 raketa pa Iran sam izjavi da ih je bilo 8......ko laze????

knez

pre 4 godine

Ma nije ni vazno sta je pogodjeno , postignuta je zasrasujuca preciznost ,I to je ono sto se zelelo da se demonstrira. Ameri su to vrlo dobro svatili.

Mate

pre 4 godine

Čisto nemoguće da nitko nije ni ranjen u ovakvom napadu. Ovo je bilo, "napast ćemo vas tu i tu, tada i tada". Ovi se sklonili i naručili bauštelce za sutra, da poprave hangar. Jeftinije je tona cementa nego raketa za PAC3 ili THAAD. Čak nisu ni pokušali presresti rakete, a mogli su, imaju čime. Barem pokušati. A nisu. Eto, osveta za generala i 50-tak drugih je isporučena, idemo dalje. Ne ratuje se ne jednim ni drugima, kad se Ameri i Rusi dogovaraju, nisu ni Iranci ludi da ulaze u totalni rat s nuklearnom silom.

Maganik

pre 4 godine

Ko da te onaj Darko, samozvani Dr. nauks brifovao. Lazete da operate Amere. Ispade da su Iranci sami ubili svog komandanta. Sramota.

Mate

pre 4 godine

Prvo, ne lažem, nego dajem svoje mišljenje, nauči razliku. Drugo, nemam potrebe nikog oprati, jer su obe strane prljave previše, da bi ih se moglo oprati. Treće, ne puštam suzu za tog terorističkoj generala, čiji su puleni ubijali moje prijatelje po BiH, a možda i on osobno. Jedino se nadam da mu smrt nije bila brza. Četvrto, ko je taj Darko?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija