• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTS

22.01.2020

13:54

SAUDIJCI NEGIRAJU DA SU HAKOVALI SMARTFON DŽEFA BEZOSA, UN najavile HITNU ISTRAGU!

Vesti

SAUDIJCI NEGIRAJU DA SU HAKOVALI SMARTFON DŽEFA BEZOSA, UN najavile HITNU ISTRAGU!

Podeli vest

Ambasada Saudijske Arabije u Vašingtonu demantovala je na svom Tviter nalogu priču objavljenu u britanskom listu Gardijan da su službe te države hakovale telefon jednog od najbogatijih ljudi na svetu Džefa Bezosa

"Medijski izveštaji da Kraljevina stoji iza hakovanja telefona gospodina Bezosa su apsurdni. Tražimo pokretanje istrage kako bi se utvrdile sve činjenice", objavili su na Tviteru.

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije je u Davosu izjavio da su tvrdnje da je princ prestolonaslednik hakovao Bezosov telefon "blesave" i zatražio da im se pruže dokazi.

Ujedinjene nacije najavile su da će istražiti ovaj slučaj i uskoro izdati saopštenje.

Prema navodima Gardijana, Bezos i princ Mohamed bin Salman razmenjivali su redovno poruke preko Votsapa, a 1. maja 2018. bin Salman je Bezosu poslao video-klip u kojem je bio skriven program koji je omogućio neovlašćeno preuzimanje sadržaja iz telefona.

Nekoliko meseci kasnije u tabloidima su se pojavile privatne poruke Džefa Bezosa koje su ukazivale na bračno neverstvo zbog čega se prvi čovek Amazona nešto kasnije i razveo.

 

U oktobru 2018. u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu ubijen je saudijski državljanin i kolumnista Vašington posta Džamal Kašogi koji je poslednjih godina kritikovao vlast princa Mohameda bin Salmana.

Saudijska Arabija isprva je oštro demantovala povezanost sa ovim ubistvom, ali je pod pritiskom objavljenih dokaza ipak priznala umešanost i kaznila odgovorne.

Džef Bezos je vlasnik dnevnog lista Vašington post.

Njegova služba za odnose sa javnošću odbila je da komentariše ovaj slučaj i moguću umešanost saudijskog princa, ali su objavili da Bezos sarađuje sa istragom.

Podsetimo, britanski Gardijan objavio je senzacionalnu vest da je telefon prvog čoveka onlajn prodavnice Amazon i vlasnika novina Vašington post hakovan od strane saudijskih službi u maju 2018. Saudijci kažu da su takve tvrdnje apsurdne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija