• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

31.01.2020

08:00

AMERIKANCI BLOKIRAJU PROLAZ RUSKIM TRUPAMA NA KLJUČNOM SIRIJSKOM AUTOPUTU! Svet strahuje od  obračuna, MOSKVA OVO NEĆE TOLERISATI!!

Vesti

AMERIKANCI BLOKIRAJU PROLAZ RUSKIM TRUPAMA NA KLJUČNOM SIRIJSKOM AUTOPUTU! Svet strahuje od obračuna, MOSKVA OVO NEĆE TOLERISATI!!

Podeli vest

Prilično eksplozivna situacija. Uljezi blokiraju trupe koje je zvanično i zakonski pozvala sirijska vlada. Ovo je četvrti put da se to događa. Američke trupe na severoistoku Sirije nastavljaju da blokiraju autoput M4 kako bi sprečile ruske trupe da se kreću po njemu

Kako bi sprečio tursku invaziju na severoistočnu Siriju kojom su upravljali Kurdi, Pentagon je u jesen 2019. godine sklopio sporazum s Turcima o zajedničkoj američko-turskoj patroli na sirijskoj strani sirijsko-turske granice.

Čim se to dogodilo, Tramp je, nakon razgovora s Erdoganom, proglasio i naredio povlačenje američke vojske iz Sirije. Sada je Rusija uskočila i preuzela ulogu SAD-a iz ranijeg američko-turskog sporazuma.

Da bi minimalizovali Erdogana i ograničili njegovu invaziju, sada bi Rusi patrolirali zajedno sa Turcima, što je kurdsko rukovodstvo pozdravilo.

U odvojenim pregovorima sa Kurdima, Rusi su takođe stekli brojne baze na severoistoku kako bi omogućili patrole, a hiljade vojnika sirijske vojske takođe su se uključile da ojačaju Kurde protiv turske invazije u ograničenom sektoru u kojem se invazija odvijala.

(VIDEO) SAV BESMISAO RUSKO-AMERIČKE TRKE U NAORUŽANJU! Tri tipa ruskih i dva modela američkih podmornica UNIŠTAVAJU SVET ZA POLA SATA!

U ovom trenutku, Tramp je preokrenuo situaciju rekavši da će američke snage ostati u Siriji, ali samo u delovima bogatim naftom. Ali, povlačenje sa sirijsko-turske granice, gde je prisustvo SAD-a ometalo američko-turske odnose, bilo bi trajno.

Ono što se sada događa je da kada Rusi koji dolaze sa zapada žele da krenu direktnom i očiglednom rutom do svojih objekata u gradu Kamišli, oni povremeno nailaze na američke trupe u blizini grada Tel Tamr koje im blokiraju put.

Amerikanci blokiraju put svojim vozilima i zahtevaju da Rusi krenu dužim, okolnim putem do Kamišlija pored sirijsko-turske granice.

Navodi se da Amerikanci tako drže Ruse podalje od naftnih polja, ali to nije slučaj. Predmet spora nisu naftna polja, već ruska upotreba autoputa M4.

(VIDEO) AMERI SU BILI UBEĐENI DA SU VLADARI SRBIJE, A ONDA JE KRENUO KONTRAUDAR! Ruski migovi, Panciri, Đavolje kočije... SAD BESNE ZBOG MOĆNE SRPSKE VOJSKE...

Odnosno, Rusi ne prigovaraju Amerikancima (koji su tamo ilegalno) što koriste auto-put, već Amerikanci prigovaraju Rusima (koji su tamo legalno).

Izgleda da su se do sada Rusi u svakom slučaju povukli i nisu pokušali da se probiju kroz njih. Međutim, ne zna se jesu li zaista koristili granične staze ili su samo zaobišli Amerikance i potom se vratili na autoput.

U svakom slučaju pitanje je dana kada će Rusi upotrebiti oružje i eliminisati ovu provokaciju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 4 godine

Americka gamad! Dsam ja neki sara tamo nebi oni meni stai na put jer bihh im ja pokazao kako se ja odnosim prema zlikovackoj alijansi !

Saradžogla

pre 4 godine

Ви там' у ИНФОРМЕРУ требало би да се стидите што сте објавили овако ТОТАЛНО НЕПИСМЕН коментар?Кантастрофа!Ужас!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija