• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.02.2020

10:29

RUSIJA: Da smo mi bili obavešteni, TURSKE SNAGE NE BI BILE NAPADNUTE U SIRIJI!

Vesti

RUSIJA: Da smo mi bili obavešteni, TURSKE SNAGE NE BI BILE NAPADNUTE U SIRIJI!

Podeli vest

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su snage sirijske vlade napale turske snage zato što Rusija nije bila obaveštena o turskim vojnim operacijama u Idlibu

- Turske snage su se kretale u zoni deeskalacije u Idlibu tokom noći i našle su se na udaru snaga sirijske vlade, koje su se u tom trenutku borile protiv terorista - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da turske snage nisu obavestile Rusiju o svojim operacijama u sirijskom Idlibu.

Rusija je saopstila i da turski vojni avioni nisu narušili sirijski vazdušni prostor i da nisu zabeleženi napadi na sirijske trupe.

Četvorica turskih vojnika ubijena je, a devet je povređeno, u bombardovanju sirijskih vladinih snaga na severoistoku provincije Idlib.

Kako je preneo Rojters, turske snage odmah su odgovorile na taj napad i uništile mete u Idlibu.

NE PRELAZITE NAM PUT! Erdogan poručio Rusiji: Onaj ko želi da nas proverava, SHVATIĆE KOLIKO JE POGREŠIO!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će ta zemlja nastaviti da se sveti za napade na njene snage na severozapadu Idliba u Siriji.

Naveo je i da su turski avioni napali 40 meta u Idlibu i da su "neutralizovali" 30 do 35 Sirijaca.

Kako prenosi TAS S, Erdogan je rekao i da su turski i ruski vojni eksperti u kontaktu nakon napada na turske vojnike u Idlibu.

Takođe je izrazio volju da o poslednjim događajima razgovara i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada, koje podržava Rusija, nedavno su napredovale ka Idlibu, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u petak moguće pokretanje nove vojne akcije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 4 godine

Rusija mora znati da je Turska prevrtljiva ma koliko Putin ucinio Erdoganu spasi si mu zivot i vlast. On ce opet biti Erdoganu i protiv Rusije. To bratska moja Rusija mora znati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija