• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

08.02.2020

16:57

(VIDEO) RUSKA SAMOHODNA HAUBICA KOALICIJA SV JE ZASTRAŠUJUĆA, ALI I SRPKSA NORA JE BRUTALNA! Uporedite ih, pa sami  procenite!

Vesti

(VIDEO) RUSKA SAMOHODNA HAUBICA KOALICIJA SV JE ZASTRAŠUJUĆA, ALI I SRPKSA NORA JE BRUTALNA! Uporedite ih, pa sami procenite!

Podeli vest

Najnovije samohodne haubice „Koalicija SV" uskoro će biti puštene u serijsku proizvodnju, izjavio je direktor ruske odbrambene kompanije Burevestnik Grigorij Zakamenih

Testiranja se bliže kraju, a u tu svrhu napravljena je i prva partija od 10 jedinica ovih mobilnih topova, rekao je Zakamenih.

Prema planu, ovim novim tipom oružja trebalo bi da budu opremljene artiljerijske brigade ruske vojske.

"Koalicija SV" je samohodna haubica, kalibra 152 milimetra, moderne elektronike i potpuno automatizovanog načina rada.

Njena osnovna namena je da puca po neprijateljskoj živoj sili, oklopnim jedinicama, artiljerijskim baterijama, bunkerima i skladištima.

Domet ovog topa sa projektilima nove generacije je 70 kilometara, a pored glavnog oružja poseduje i bacače dimnih kutija, kao i teški mitraljez "Kord" kalibra 12,7 milimetara.

Ruska samohodna haubica "Kolacija SV" je zastrašujuća, ali i Vojska Srbije ima čim da se podiči kad je reč o ovoj vrsti oruđa. Srbija je pre nekoliko godina u upotrebu uvela samohodnu haubicu Nora B-52.

Konstruisana je na osnovu topa-haubice 152 mm M84 NORA-A sa novim kalibrom 155 mm, montiranog na kamion KamAZ-63501 ili FAP-2632 sa pogonom 8Č8. Umesto ovoga, moguća je i ugradnja topa D-20. 

(VIDEO) SRBIJA SPREMA NOVO DOMAĆE OKLOPNO VOZILO, NE MOGU MU NIŠTA MINE, RAKETNI BACAČI... Ovo je mnogo brutalnije od Lazara...

Jednu bateriju "Nora" čini šest samohodnih haubica, jedno do dva vozila za prevoz i pretovar municije (logističko vozilo), tipa KamAZ-43118 sa pogonom 6Č6 i jedno vozilo specijalizovano za izviđanje.

Poseduje kompletnu oklopnu zaštitu za posadu, oruđe i borbeni komplet municije protiv pešadijskog naoružanja i šrapnela. Povećana je i otpornost platforme na nagazne mine. Veoma bitne činjenice su povećanje stepena zaštite rezervoara za gorivo i skladišta za municiju - dve kritične tačke svakog oklopnog vozila, uključujući tu i tenkove.

RAKETE KOJE LETE BRŽE OD ZVUKA! Sistem koji je SRBIJA KUPILA UPRAVO JE POSTAO JE JOŠ MOĆNIJI, evo i kako!

Efektivni domet sa standardnim projektilom je oko 30km, a aktivno-reaktivnim 42km. Sa specijalnim tipovima granata sa reaktivnim elementima, Nora može da ostvari udar po ciljevima na daljinima 56+km. U toku je razvoj artiljerijske municije HE V-LAP. Njenim uvođenjem efektivni domet će biti uvećan na čak 67km.

 

Anketa

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 4 godine

Ovo oruzje je super ali sa granatom krasnopolj cini ultimaativno mepobjesivo oruzje navratistu koje uz dobre podatke o neprijatelju moze unostiti svw ma 40 kilometara u kratkom vremenu

Milan

pre 4 godine

Dobro je to oruđe ali bolje da se za vojsku Srbije napravi i kupi jedno 200 novih Nora pa da se ne brinemo za gamad koja bi nas mogla napasti umesto da se ta Nora prodaje u inostranstvu i možda nekad iskoriti na nemoralan način.

Bojan

pre 4 godine

Gledao sam dejstvo ruske haubice navodjene laserom iz drona. Svaki hitac bio je pogodak.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17