• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

11.02.2020

08:02

ZBOG OVOG MOĆNOG ORUŽJA NIKO NE SME NA RUSIJU! Spremno je za 5 minuta, a BOJEVA GLAVA KOJU NOSI IMA 3 TONE! (VIDEO)

Vesti

ZBOG OVOG MOĆNOG ORUŽJA NIKO NE SME NA RUSIJU! Spremno je za 5 minuta, a BOJEVA GLAVA KOJU NOSI IMA 3 TONE! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski obalski raketni sistem "Bastion P" mogao bi da bude "pravi ubica" za protivnike Moskve, piše stručnjak Sebastijan Roblin u članku za američki list "Nešenel interest"

U članku se navodi da obalski raketni sistem efikasno omogućava da se formiraju zone za ograničavanje pristupa i manevrisanja (A2/AD), što značajno izaziva zabrinutost van granica Rusije.

Pored toga, ruski sistem sa supersoničnim protivbrodskim raketama omogućava da se obezbedi obalski deo Baltičkog mora, dok sistemi na Krimu i Kurilima blokiraju Bosfor i područje oko ostrva Hokaido.

Prema mišljenju Roblina, "Bastion" se koristi isključivo za pružanje podrške ključnim odbrambenim punktovima.

Ruski sistem je opremljen i transportnim vozilima K-342R, samohodnim lansirnim sistemima K-340P na šasiji M3KT-7930 sa posadom koju čine tri osobe, podseća autor.

ZAOSTAJEMO ZA RUSIMA! Komadant američke ratne mornarice priznao: NJIHOVO HIPERSONIČNO ORUŽJE JE MNOGO BOLJE, MORAMO DOBRO DA SE POTRUDIMO

Istovremeno, zahvaljujući raketama P-800 "Oniks", ruski sistem štiti obalu u dužini više od 600 kilometara, a raspoređivanje na borbenim položajima traje pet minuta.

- Zbog velike brzine, veoma je teško presresti 'Oniks' pri kraju putanje - ističe Roblin, ukazujući na to da je brzina raketa kojima je naoružan "Bastion" oko dva i po puta veća od brzine zvuka.

Masivna bojeva glava, čija težina na lansiranju iznosi 3.000 kilograma, u stanju je da uništi veliki ratni brod, zaključuje autor članka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Зашто изазива забринутост "ВАН ГРАНИЦА РУСИЈЕ"...? Док сте ВАН ГРАНИЦА...? Да нисте планирали можда... - на границу...?

SS

pre 4 godine

Pa dobro oni prave sisteme,a ameri gazduju po svetu,zavađaju narode i izazivaju ratove pa ih mire i preuzimaju vlast i amerima nisu potrebni ti silni sistemi.Rusi su u ćorksokaku.

Mapko

pre 4 godine

Ameri koji gazduju kako kazes, dobili su batine po dupetu u Siriji, i skoro u Iraku. Ako si spavao zadnjih 20 godina, probudi se, nije ti vise ovo 90 godine, kada niko na svetu nije mogao da se suprodstavi americke zlocinacke imperije. Tu su sada, Indija, Pakistan, Kina, Iran, Rusija, Brazil itd. Ako nisi znao ameri nikada nisu uslu u ratu protiv jake sile od kraja drugog svetskog rata, da li se zapitas zasto ? Ne radi se o tome da je protivnik jaci, ne, nego se radi o tome da Ameri nikad nisu znali da ratuju protiv pravog protivnika, vidili smo kako su dobili batine tokom rata u Koreji, Vietnamu. Al je velika hrabrost i velika cast ici u rat protiv Panama, Granada, Irak, Srbija, Avganistan (i tu su dobili batine od seljaka). Ne radi se vise o vojnoj moc Amerike, jel nemaju vise moc, Iran je dokazao pre mesec dana, da Ameri nisu vise jedini, cak i male zemlje mogu da im se suprodstave, radi tehnologiju. Svaka imperija se zavrsila u krvi i u rasulo za imperijaliste. Bilo to da su bili Rimljani, Grci pre njih, Mongoli, Arapi, Evropljani (Svaba)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija