• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: reuters

29.02.2020

12:18

"OSTAVITE NAS DA SE OBRAČUNAMO JEDAN NA JEDAN"! Erdogan dao predlog Putinu, a onda i NAJAVIO STRAŠNU ODMAZDU

Vesti

"OSTAVITE NAS DA SE OBRAČUNAMO JEDAN NA JEDAN"! Erdogan dao predlog Putinu, a onda i NAJAVIO STRAŠNU ODMAZDU

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je predložio svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da ostavi Tursku da se sa sirijskim vlastima razračuna na svoj način, "jedan na jedan"

- Sirijsko pitanje nije samo neka tamo avantura ili pokušaj da se prošire granice. Mi nismo u tu zemlju ušli na poziv sirijskog predsednika Bašara el Asada, već na poziv naroda. Dok god nam narod ne kaže da odemo, mi nećemo otići. Rekao sam Putinu da nas ostavi da se sa sirijskim režimom razračunamo jedan na jedan - rekao je Erdogan.

On je takođe naveo i da je tokom minulih napada sirijske vojske u Idlibu poginulo ukupno 36 turskih vojnika.

HAOS U SAVETU BEZBEDNOSTI ZBOG SIRIJE! Amerika traži od Rusije da momentalno prizemlji avione, ruski odgovor matirao i Amere i Turke!

Istovremeno, kako je precizirao, turska vojska je u kontra napadima likvidirala preko 2.100 sirijskih vojnika i uništila 300 jedinica oklopne tehnike i sedam hemijskih skladišta.

- Mi ćemo nastaviti da uništavamo - dodao je.

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije turskih vojnika u Idlibu.

S tim u vezi oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da pripadnici turske vojske, koji su se sinoć našli pod udarom sirijskih snaga, nije trebalo uopšte da se nalaze na toj lokaciji.

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom poginuo je jedan turski vojnik, a dvojica su ranjena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 4 godine

Da li ovaj moze bar zamisliti brojku od 2100 pa jos vojnika?

milankukic

pre 4 godine

a sta turci sad zele kad ne mogu balkan oni bi da pokore siriju i da je pljackaju to su prave j***re i krimosi ali ima boga doci ce i njima crni petak

Djoka Vatreni

pre 4 godine

Setih se kako je Ivica Dacic pevao Erdoganu Aga Osman.

radovansor

pre 4 godine

Ušao u Siriju na poziv naroda? E, pa i Srbi iz RS neka pozovu Srbiju!

Nebojsa

pre 4 godine

E bilo bi to lepo da NAMA dopuste da se obracunamo sa svima u okruzenju koji nas maltertiraju, plackaju, blokiraju, ubijaju i ubijali, omalovazavaju ya JEDAN NA JEDAN. Ali ne moze. Ali kada Rusija preokrene globalni odnos snaga bice sve na svom mestu.

Mate

pre 4 godine

Jedan na jedan, kažeš? Može, al razmisli malo, nije ovo 1990 i da je svo oružje JNA kod vas, a drugi da nemaju ništa. Onda je i pitanje, gdje će da se igra utakmica. Što se nas tiče, mi igramo samo kao domaćini. I da ne bude poslije plakanje, teorija urota, opravdavanja, da se derbi odigra odma na početku, pa s drugima igrajte kad se oporavite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija