• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.03.2020

12:24

ERDOGAN ZADAJE POSLEDNJI UDARAC ASADU?! Turska vojska pokreće akciju "Prolećni štit" u Siriji

Vesti

ERDOGAN ZADAJE POSLEDNJI UDARAC ASADU?! Turska vojska pokreće akciju "Prolećni štit" u Siriji

Podeli vest

Ministar za nacionalnu odbranu Turske Hulusi Akar saopštio je da se u sirijskom Idlibu izvodi operacija pod nazivom "Prolećni štit"

- Uspešno se nastavlja operacija "Prolećni štit" koja je bila započeta 27. februara kao odgovor na napad na turske vojnike. Do danas je uništen jedan dron i osam helikoptera, 103 tenka, 72 haubice, tri sistema PVO i ubijeno 2212 vojnika režima (predsednika Sirije Bašara Asada) - prenosi NTV reči ministra.

Akar je naglasio da cilj operacije "nije sukob sa Rusijom".

- Naš zadatak je da sprečimo zločine koje vrši režim Asada, eliminišemo radikalne elemenate i sprečimo (talas) migracije - naglasio je ministar.

SIRIJSKI AVION OBOREN IZNAD IDLIBA! Napadi sve žešći, zatvoren vazdušni prostor, čeka se reakcija Erdogana

EVROPA U STRAHU OD ERDOGANOVE OSVETE! Tenzije na IVICI PUCANJA, dva miliona izbeglica kreće ka Zapadu

Foto: AP Photo

Podsećamo, sirijsko vazduhoplovstvo je 27. februara izvelo žestoke udare po okupatorskim turskim trupama, u kojima je poginulo 36 vojnika. 

Nakon toga, Turska je uzvratila napadima na sirijske položaje, u kojima je navodno ubijeno na stotine sirijskih vojnika, što je očigledna propaganda čiji je cilj da da vetar u leđa džihadistima.

Erdogan je zapretio Evropi da će pustiti migrante ukoliko ne dobije podršku za akciju u Idlibu, i odmah je prešao sa reči na dela. Turci su povukli graničare sa bugarske granice, a mornarici je naređeno da prestane sa kontrolom i zaustavljanjem migrantskih čamaca.

SVE O DEŠAVANJIMS U SIRIJI ČITAJTE OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija