• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

15:39

NEMAČKI POLITIČAR MOLI KINU ZA POMOĆ! Shvatio da nema vajde od EU, pa pisao Si Đinpingu: PREDSEDNIČE, SAM ĆU ISTOVARITI OPREMU, SAMO DA STIGNE!

Vesti

NEMAČKI POLITIČAR MOLI KINU ZA POMOĆ! Shvatio da nema vajde od EU, pa pisao Si Đinpingu: PREDSEDNIČE, SAM ĆU ISTOVARITI OPREMU, SAMO DA STIGNE!

Podeli vest

Administrator nemačkog okruga Hajsnberg i član vladajuće CDU Štefan Puš zamolio je Kinu za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Puš je u otvorenom pismu kineskom predsedniku Si Ðipingu zamolio Kinu za pomoć u zaštitnoj opremi, jer su zalihe zaštitnih maski i kecelja na izmaku.

On je u pismu prosleđenom ambasadi Kine u Berlinu podsetio da su vlasti Kine u borbi protiv koronavirusa stalno isticale koliko je važno imati dovoljno zaštitne opreme.

"Ukoliko krizni štav i bolnice ne mogu da nabave dovoljno zaštitne opreme ovde, što je jako teško, to bi imalo dalekosežne teške posledice po zdravstveni sistem okruga Hajnsberg i svih njenih građana. Kao administrator molim Kinu za pomoć", navodi se u pismu.

On je naglasio da lekari u Kini imaju najveće iskustvo u borbi s epidemijom i da bi razmena struičnih iskustava bila korisna.

Sa više od 1.000 inficiranih i 21 smrtnim slučajem ovaj okrug na teritoriji pokrajine Severne Rajne Vestfalije suočen je sa velikim problemom.

 

 


Puš je naglasio da bi mogao da zamisli i sklapanje partnerstva nemačkog okruga sa kineskom provicijom Vuhan, koja je bila zarište infekcije u toj zemlji.

Nakon što je objavio otvoreno pismo njemu se javio generalni konzul Kine u Dizeldorfu i ponudio pomoć.

"Lepo smo razgovarali i ponudio mi je svoju pomoć", preneo je Puš u video poruci koju je objavio.

On je istakao da je generalni konzul rekao da mu prenesu koje su potrebe u opremi i da će on to dalje proslediti, a da će Kinezi učiniti sve što mogu kako bi pomogli. Puš je još dodao da bi on lično istovario opremu ako stigne.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Zašto ne tražite pomoć od vaših prijatelja i saveznika, Amerikanaca nego od Kine ? ? ? ? ? ? ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija