• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2020

07:08

U FRANCUSKOJ POČINJE NOVI NAČIN LEČENJA OBOLELIH OD KORONAVIRUSA Rezultati za tri nedelje

Vesti

U FRANCUSKOJ POČINJE NOVI NAČIN LEČENJA OBOLELIH OD KORONAVIRUSA Rezultati za tri nedelje

Podeli vest

U Francuskoj uskoro počinje kliničko ispitivanje u okviru kojega će se krvna plazma osoba koje su prebolele Covid-19 ubrizgati "pacijentima u akutnoj fazi bolesti", objavile su u subotu ustanove koje će sprovoditi testiranje.

"To kliničko ispitivanje sastoji se od transfuzije plazme pacijenata koji su preboleli Covid-19, a koja sadrži antitela na virus i koja bi taj imunitet mogla preneti na pacijenta koji boluje od Covida-19", navodi se u zajednickom saopštenju Pariske univerzitetske klinke, Francuskog zavoda za krv i Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje, javila je Hina, aprenosi portal Index.

"Krvna plazma osoba koje su prebolele Covid-19 sadrži antitela koja je njihov organizam razvio. Ta antitela mogu pomoći pacijentima u akutnoj fazi bolesti da se bore s virusom", veruju stručnjaci.

Rezultati se ocekuju za dve do tri nedelje.

Ciljano uzorkovanje organizovaće se od utorka u nekim francuskim pokrajinama među dve stotine pacijenata koji su ozdravili pre najmanje 14 dana.

"Pacijenti koji su ozdravili od Covida-19 biće lično pozvani da daju plazmu EFS-u", navodi se u saopštenju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija