• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.04.2020

11:00

NAUČNICI UTVRDILI NOVE SIMPTOME KORONE Mnogo preciznije ukazuju na bolest od povišene temperature!

Vesti

NAUČNICI UTVRDILI NOVE SIMPTOME KORONE Mnogo preciznije ukazuju na bolest od povišene temperature!

Podeli vest

Naučnici su proširili listu simptoma koji ukazuju da je osoba obolela od virusa korona.

Nakon istraživanja koja su sprovedena u kineskoj provinciji Hubej, otkriveno je da povišena temperatura i kašalj nisu jedini simptomi ove bolesti, piše portal "Lanset".

U istraživanju se navodi da su glavobolja, vrtoglavica i gubitak čula mirisa bili prateći simptomi Kovida-19 kod osam odsto zaraženih u kineskom Vuhanu.

Gubitak mirisa, kao jedan od simptoma Kovida-19, zabeležen je i kod mnogih pacijenata u Italiji, Nemačkoj i Južnoj Koreji.

Ranije su istraživači iz Londona nakon analiziranja 59 odsto obolelih od korone kao glavne simptome označili gubitak sluha i čula mirisa.

Saopšteno je da su ovi simptomi preciznije ukazivali na bolest nego povišena temperatura.

Istraživači smatraju da gubitak čula mirisa i ukusa kod pacijenata u poređenju sa drugim simptomima ukazuju da postoji tri puta veća verovatnoća da je osoba zaražena Kovidom-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17