• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2020

08:16

ŠOKANTAN SNIMAK IZ BOLNICE U FRANCUSKOJ! Zaštitna odela se raspadaju kao da su od papira (VIDEO)

Vesti

ŠOKANTAN SNIMAK IZ BOLNICE U FRANCUSKOJ! Zaštitna odela se raspadaju kao da su od papira (VIDEO)

Podeli vest

Šokantan snimak iz jedne bolnice u Marseju počeo je da kruži društvenim mrežama

Na njemu se vidi kako medicinska sestra dečje bolnice "Timone" oblači zaštitno odelo, kakvo se koristi za rad sa pacijentima koji imaju virus korona, da bi se ono raspalo za par sekundi kao da je od papira.

Zdravstveni zvaničnici iz ovog grada potvrdili su da oprema potiče iz skladišta u Francuskoj, ali da je degradirana jer je stajala u lošim uslovima.

Snimak je prvo "procureo" iz privatne komunikacije među zaposlenima u bolnici.

- Pažljivo, dobili smo nova odela, Amerikanci nisu hteli da ih uzmu sa piste – čuje se na snimku, podsećajući na slučaj kada su SAD kupile opremu koja je trebala da bude isporučena Francuskoj.

 

Medicinska sestra zatim pokazuje rupu na ruci i kaže kako će tako ući u sobu gde su Kovid-19 pacijenti.

- Uzeću ga pažljivo, nikad se ne zna šta može da se desi, i evo – prošla mi je ruka – kaže medicinarka i dodaje da je to već treća kutija sa odelima i kako je to normalna pojava.

Istraga odmah obavljena, a lokalne vlasti, su negirale da je u pitanju oprema skorije isporučena iz Kine, već da su odela iz domaćih rezervi i da su stradala od vlage, za šta su dokaz mokre kutije.

Dodaje se da je od 20.400 komada ove opreme isporučenih u nedelju, oko 300 bilo oštećeno.

Sve o koronavirusu možete da pročitate OVDE

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija