• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

15.04.2020

09:02

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC KONAČNO OTKRIO ONO ŠTO SVI ŽELE DA ZNAJU! Evo da li je korona virus ustvari BIOLOŠKO ORUŽJE!

Vesti

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC KONAČNO OTKRIO ONO ŠTO SVI ŽELE DA ZNAJU! Evo da li je korona virus ustvari BIOLOŠKO ORUŽJE!

Podeli vest

General Vojske Sjedinjenih Američkih Država Mark Mili saopštio je da podaci obaveštajnih službi govore da se korona virus najverovatnije pojavio "prirodno", odnosno da nije napravljen u laboratoriji u Kini!

Mili je, međutim, istakao da ne postoji tačna informacija koja bi ukazala da li je stvarno reč o prirodnoj pojavi ili hemijskom oružju, što je još više podstaklo teorije zavere o nastanku korona virusa.

Na pitanje da li postoje dokazi da je virus možda napravljen u laboratoriji u Kini, a da je pušten slučajno, general nije dao mišljenje, prenosi Gardijan.

- Postoje brojne glasine u medijima, na internetu. Ne bi trebalo da vas iznenadi da smo obratili pažnju na to i naši obaveštajci su ispitali taj slučaj. Rekao bih samo da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza, iako neki podaci ukazuju da je reč o prirodnom događaju. Međutim, ne znamo definitivno o čemu je reč - kazao je Mili.

Foto: Reuters

Nedovoljno saznanja o poreklu novog korona virusa koji je opustošio svet stvorio je plodno tlo za kolanje teorija zavere - od fantastičnih, preko sumnjivih do verodostojnih... Teorije su sledeće: Korona virus je biološko oružje koje su proizveli Kinezi, onda - američka vojska donela je virus u Vuhan... Virus je nesrećnim slučajem prosto iscurio - kao duh iz lampe - čitajte iz laboratorije. Virus potiče sa pijace divljih životinja u Vuhanu...

Televizijski prilog iz 2015. podgrejao teorije zavere: Kina napravila korona virus pre pet godina?

U jeku epidemije korona virusa, kao i manjku informacija o tome kako je zapravo nastao i ko je nulti pacijent, objavljen je prilog italijanske televizije RAI 3 još iz 2015. godine koji je dodatno podgrejao teorije zavere. Naime, u prilogu se govori o projektu kineskih naučnika koji su uspeli da kreiraju virus ukrštanjem slepog miša i antilope. Kako se navodi u toj reportaži, ovaj eksperiment zabrinuo je mnoge istraživače.

Naučnici širom sveta su se okupili kako bi osudili nacionalističke teorije zavere. Pa ipak, oni su podeljeni oko onog što se nekada smatralo najverovatnijim krivcem - pijaca u Vuhanu, gde se divlje životinje drže u kavezima i prodaju kao kuc"ni ljubimci ili hrana. Veruje se da je životinja koju je zarazio šišmiš, možda pangolin, inficirala prvog čoveka, prenosi CNN.

Podsetimo, Kinezi su pre samo nekoliko nedelja tvrdili da je američki vojnik doneo virus u njihovu zemlju.

TEORETIČARI ZAVERE NA UDARU! Jutjub briše snimke o vezi 5G tehnologije i koronavirusa

Portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Liđijan Žao tražio je od američkih vlasti da priznaju da skrivaju poreklo korona virusa, tvrdeći da je ta infekcija "doneta" u Vuhan preko vojske SAD.

S obzirom na to da nema detalja o preminulim pacijentima, spekulacije su ubrzo počele. Osnova Žaove pretpostavke tiče se američke vojne delegacije, koja je u oktobru prošle godine doputovala u Vuhan kako bi prisustvovala Svetskim vojnim igrama, nekoliko nedelja pre nego što je u decembru potvrđena epidemija. Delegaciju iz SAD činilo je 300 ljudi, koji su učestovali na tom sportskom događaju.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 4 godine

AKO je ovaj virus kreirao čovek i namerno pušten u Kini, u gradu od 12M stanovnika, onda je to mogla da uradi samo Amerika ali su se preračunali i nisu očekivali pandemiju ovakvih razmera i pogotovo da će upravo Amerika da izvuče najkraću slamku.

pekar

pre 4 godine

Virus je napravljen u labaratoriji i to je istina...

Laki

pre 4 godine

Znači vi ste stvorili virus,ništa iznenađujuće od vašeg zla zato ćete sada platiti najveću cenu onog što ste sami stvorili, i to će vas i uništiti,tj jest sam gen zla koji imate u sebi.

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Tacni. Kinezi kopaju kanal u nikaragvi da zameni panamski. Ako je grupa kineza isla u amazonsku prasumu i ubila i pojela zivotinju a nisu ispekli meso u pekarskoj peci onda su se zarazi i i otisli na odmor u vuhan i krenula pandemija. Amazon prasumu i se zato spaljuje kad poljoprivrednik od brazilske drzave kupi 1 hektar prasume da bi sve bakterije unistio onda ore zemlju i prska sa herbicidima i onda pada kisa raste trava on dotle kupuje krave za tov na otvorenom, vestacki ih oplodzuju. Paljenje prasume izvode firme koje su registrovane u brazilskom ministarstvu i posebna je tehnika i da ne ostanu ni panjevi i koliko je jaka vatra koju razviju radnici.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija