• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Washington Examiner

23.04.2020

18:24

NENSI TRESE PARANOJA! Čelnica američkog kongresa tvrdi da Putin ucenjuje Trampa!

Vesti

NENSI TRESE PARANOJA! Čelnica američkog kongresa tvrdi da Putin ucenjuje Trampa!

Podeli vest

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nanci Pelosi nagađa da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da uicenjuje predsednika Trampa, o čemu svedoče i primjedbe predsednika o ruskom uplitanju u izbore 2016. godine

Senatski obaveštajni odbor objavio je u utorak uveliko redigovane izveštaje na 158 stranica, otkrivajući da nije našao dokaze političkog pritiska da se dođe do određenog zaključka i podržao procenu iz 2017. godine da je Putin "odobrio i usmerio aspekte ove kampanje uticaja."

Pelosi je upitana o izveštaju i očiglednoj suprotnosti između onog što su pronašli senatori i Trampovih prošlih izjava o obavještajnoj zajednici tokom intervjua u sredu. U svom odgovoru, ona je tvrdila da bi ruski predsednik mogao da poseduje štetne informacije za predsednika SAD.

Foto: Reuters

- Pa, nisam iznenađena. Kao nekim iz vrha vlasti gledala sam kako se čitava istraga odvija i ostalo. I to vas dovodi do pitanja: Šta Vladimir Putin ima o predsedniku Trampu lično, politički, finansijski, na bilo koji način, da predsednik govori Putinovim rečima ... preko obaveštajne zajednice i da će dati bilo šta kako bi odvratio krivicu sa Rusa i optužio Ukrajince - kaže Pelosi.

- Tu nešto nije u redu. Ali, ovo je opet - daje vam nadu i veru da se činjenicama i poštovanjem obaveštajnih podataka koji su prikupljeni ne može poreći, bez obzira na to što predsednik kaže, to ne može poreći - rekla je ona.

Pelosi je upozorila na potencijalne pokušaje uticaja na predsedničke izbore 2020. godine.

PUTIN POSLE KORONE PRAVI NOVI SVETSKI POREDAK, NA UMU JE IMAO I SRBIJU! Spisak moćnih saveznika Moskve sve duži, Zapad može da zaboravi scenarije poput onog iz 1999!

Nedavno objavljeni izveštaj Senata bio je četvrti izveštaj komiteta o ruskom uplitanju tokom predsedničkih izbora 2016. godine. Još je preostao jedan svezak koji će se usredsrediti na nalaze kontraobaveštajne službe komiteta.

Prvi svezak, objavljen u julu, zaključio je da su „Sajber akteri koji su bili povezani sa ruskom vladom sproveli neviđen nivo aktivnosti protiv državne izborne infrastrukture u toku 2016. godine."

Međutim, komitet koji je priznao da je uvid obavještajne zajednice u to je pitanje bilo ograničeno, a takođe nije bilo „dokaza“ da su glasački listići izmenjeni ili da su datoteke biračkog spiska izbrisane ili modifikovane.

Foto: Reuters/Carlos Barria

Druga sveska, objavljen u oktobru, otkrila je da su se ruski operativci koji rade preko agencije iz Sankt Peterburga pretvarali da su Amerikanci na mreži i gurnuli su propagandu i dezinformacije desetinama miliona korisnika društvenih medija na način koji će pomoći Trampu i praviti probleme. Takođe je kritikovala Obaminu administraciju zbog slabog reagovanja u vezi s tim pitanjem.

Treća sveska, objavljena u februaru, kritikovala je prethodnu administraciju kao i da nije bila spremna boriti se protiv ruskih napora za mešanje u izbore tokom 2016. godine i da je zbrisala odgovor, konstatujući da „američka vlada nije bila dobro postavljena da se suprotstavi ruskim aktivnostima mešanja u izbore sa čitav niz lako dostupnih opcija politike."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BOLE

pre 4 godine

Izgleda ova laže za sve pare kao i neke naše žene iz opozicije.

Vid

pre 4 godine

Svatam da je ova g-đa Pelosi zaljubljena u Putina i da joj on nije uzvratio ljubav,pa je otud toliko besna na njega i Rusiju.G-đo Polesi vi ameri ste navikli da dobijete sve što poželite ali ovaj put što bi rekao srbujanac NEĆE DA MOŽE.Žao mi je.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija