• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.04.2020

14:46

U MOSTARU SU GA ZVALI RAKIJA, A SADA SE VERUJE DA BI MOGAO DA NASLEDI KIM DŽONG UNA! Oca su mu ubili, a on od tada beži da spase živu glavu!

Vesti

U MOSTARU SU GA ZVALI RAKIJA, A SADA SE VERUJE DA BI MOGAO DA NASLEDI KIM DŽONG UNA! Oca su mu ubili, a on od tada beži da spase živu glavu!

Podeli vest

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un nije dobro, objavili su svetski mediji. Navodno je imao kardiovaskularnu operaciju 12. aprila i od tada mu je zdravlje ozbiljno ugroženo

Pjongyang i dalje ćuti o stanju svog vođe, ali zato su se uticajni strani mediji raspisali o Kimovim potencijalnim naslednicima. Blumberg i Fajnenšal Tajms kao mogućeg pretendenta na severnokorejski tron ističu i Kimovog nećaka Kim Han Sola.

Hrvatski portal 24 sataotkrio je da je ovaj član dinastije studirao u Mostaru, a kako tvrde, Hercegovci su ga tada zvali Rakija.

Ima gotovo deset godina da se unuk pokojnog bivšeg vođe Kim Džong Ila doselio u grad na Neretvi. Šesnaestogodišnji Kim došao je da studira na United World College, u međunarodnu školi koju su, zajedno s mladim Severnokorejcem, pohađala još 73 učenika iz 29 zemalja. Mostarci ga se navodno prisećaju sa simpatijama.

- Vazda je visio u jednoj kafani na Španskom trgu. Treba to videti. Uđeš u neku avliju, a tamo isto ko da je 1986. Tu se služilo piće, bila je i rakija, pravila je gazdarica. Tu je on pio, a ovi naši su ga zvali Rakija - priča jedna Mostarka za ovaj portal.

Čini se kako se mladi Kim zavukao pod kožu domaćinima.

- Bio je “chill”, preopušten tip. Nije imao veze s dedom. Normala. Bio je onako malo šmokljast. Nije pričao puno ni o stricu, koliko znam. Ok lik - zaključuje ona.

U to vreme o njemu se pisalo kao o suštoj suprotnosti aktuelnom diktatoru. Kim Han Sol odrastao je u Makauu, a u kasnijim istupima otvoreno je kritikovao svog strica.

U jednom intervjuu koji je dao tokom boravka u Mostaru, priznao je da sanja o povratku u domovinu. Ipak, čini se da mu ni u Hercegovini nije bilo loše.

- Totalno mu se svideo naš način života. Voleo je da sluša rok, voleo je da izlazi, voleo je da jede naše pite - priča jedna Mostarka. Družio se, kaže, najviše sa svojim kolegama s koledža.

SAMO NJOJ VERUJE! Događaj iz 2014. presudio: Ova lepa mlada žena preuzima Severnu Koreju ako Kim Džong umre?!

Foto: AP PHOTO

- To ti je bio njegov krug, uglavnom stranci iz raznih delova sveta. Jednom mu je prišao jedan naš stariji čovek. Raspričali se njih dvojica i ovaj mu na kraju kaže: Dobar ti je bio dedo, al ovaj novi ti vala ništa ne valja - prepričava kroz smeh meštanka.

Novinari portala 24 sata su došli do vlasnice ugostiteljskog objekta u kojem je mladi Rakija provodio studentske dane.

- Ma non stop je bio tu. Imali bi partije petkom i subotom ovde u bašti. Ne sećam se da je baš pio rakiju, ali sećam se limunade i piva. On i ekipa s koledža bi uvek pili Karlovačko, ne znam zašto. A o njemu vam mogu reći samo najlepše. Momak kao i naši momci, normalan, družili se, bio je pristojan. Kad bi me sreo na putu bi me pozdravio... Sve je bilo ekstra. Nedostaje nam - setno govori ugostiteljka.

Mostarac koji je s Kimom pohađao isti koledž kaže kako je mladić nekad znao da nestane iz škole. Kad bi posumnjali da je u opasnosti, povlačili su ga na neko sigurnije mesto. Ali uglavnom je sve bilo u redu.

Nakon dve godine je diplomirao i nastavio studije u Francuskoj.

A gde je sad Kim Han Sol? Ne zna se.

Bezbrižne studentske dane zamenila je surova severnokorejska stvarnost. Pre tri godine, na aerodromu u Kuala Lumpuru, ubili su mu oca, Kim Džong Unovog polubrata. Od tada je s majkom i sestrom u begu, a njihova trenutna lokacija je nepoznata. Poslednji izveštaji navode kako je zaštićen, ali umoran od sigurnosnih mera i života u egzilu.

Pišu kako često pije, i to po danu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija