• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

07:22

28 TONA NACISTIČKOG ZLATA KRIJE SE NA OVOM MESTU?! Nađen dnevnik koji OTKRIVA LOKACIJU ZLATNIH POLUGA, NAKITA I KOVANICA VREDNIH VIŠE OD MILIJARDU

Vesti

28 TONA NACISTIČKOG ZLATA KRIJE SE NA OVOM MESTU?! Nađen dnevnik koji OTKRIVA LOKACIJU ZLATNIH POLUGA, NAKITA I KOVANICA VREDNIH VIŠE OD MILIJARDU

Podeli vest

Sumnja se da se u temeljima palate u Poljskoj krije 28 tona nacističkog zlata vrednog više od milijardu funti, nakon što je ta lokacija spomenuta u SS dnevniku.

Istraživači poljsko-nemačke Fondacije Šleski most, koji tvrde da su dnevnik nabavili iz masonske lože, kažu da je blago zakopano u poslednjim danima Drugog svetskog rata, zajedno sa leševima više svedoka. Prema fondaciji, zalihe zlatnih poluga, nakita i kovanica leže na dnu razorenog bunarskog okna u temeljima porušene palate Hohberg, u blizini grada Vroclava, piše Dejli Mejl.

 

 


Ako je tvrdnja tačna, blago bi moglo vredeti 1,25 milijardi funti po današnjim cenama.

Roman Furmanjak, predsednik fondacije koja je pronašla lokaciju, tvrdi da je dnevnik napisao SS oficir Egon Olenhauer, koji je bio veza između SS policajaca koji su skrivali blago i bogatih članova Š i njihovih porodica koje su posedovale dragocenosti.

Smatra se da je Hitler naredio da se u regionu Šlezije sakriju 260 kamiona natovarena dragocenostima, kada se plima Drugog svetskog rata promenila.

Prema Furmanjaku, dnevnik je decenijama bio kod 1.100 godina stare masonske lože pre nego što je predata fondaciji pre 10 godina.

Rekao je da su detalji mogli biti objavljeni tek prošle godine nakon što su svi povezani sa događajima iz dnevnika umrli, a sada izlazeći u javnost pokušava da natera vladu na iskopavanja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle Zivanov

pre 1 godinu

28 tona zakopanoga zlata nalayice ovde nacistickoga iskopajtega do sutra ujutru

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija