• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.08.2020

08:24

GRANATIRANA AMERIČKA BAZA! Odavde sa Kurdima kontrolišu naftna polja, a sada ih je pogodila salva projektila!

Vesti

GRANATIRANA AMERIČKA BAZA! Odavde sa Kurdima kontrolišu naftna polja, a sada ih je pogodila salva projektila!

Podeli vest

Nekoliko raketa je palo na teritoriju američke vojne baze na severu provincije Dejr el Zor u Siriji

Kako javlja agencija SANA, raketirana je baza koja se nalazi u području gde se nalazi naftna bušotina Konoko koju kontrolišu američke snage i kurdske jedinice. Nema informacija o gubicima među američkim vojnicima.

Ovo je prvi slučaj granatiranja jednog od 12 vojnih objekata koje su SAD od 2015. godine napravile u provinciji Haseke, Raka i Dejr el Zor.

 

 

SAD, zajedno sa Kurdima, kontrolišu naftna područja na istočnoj obali Eufrata, između kojima su najveća Omar, Tanak, Džafra i Konoko, gde je do pre rata eksploatisano 80 odsto sirijske nafte.

Krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp odobrio je plan, po kojem će u Siriji ostati nekoliko stotina američkih vojnika kako bi kontrolisali naftna polja na severoistoku zemlje.

Damask smatra oružano prisustvovao SAD "nezakonitom okupacijom koja je praćena pljačkom prirodnih bogatstava sirijskog naroda".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija