• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2020

10:36

AMERI KRIZIRAJU, RUSI ZAPLENILI DVA "TOMAHAVKA" U SIRIJI! To znači samo jedno - "PROČITAĆE" IH OD A DO Š, a onda Pentagon može s njima da se slika! (VIDEO)

Vesti

AMERI KRIZIRAJU, RUSI ZAPLENILI DVA "TOMAHAVKA" U SIRIJI! To znači samo jedno - "PROČITAĆE" IH OD A DO Š, a onda Pentagon može s njima da se slika! (VIDEO)

Podeli vest

Rusija je potvrdila da je u posedu dve američke rakete "Tomahavk" koje su pale u Siriji, ali nisu eksplodirale

Ruski zvaničnici obećali su da će proučavanjem dve američke krstareće rakete, koje su dopremili iz Sirije u Moskvu, napraviti uređaj za ometanje.

STVARA SE NAJVEĆI NATO CENTAR NA BALKANU! Američki "Patriot" isporučen Rumuniji!

U JEKU TENZIJA SA AMERIKOM KINA PREDSTAVILA NAJMOĆNIJE ORUŽJE KOJE POSEDUJE! Zbog jedne stvari "Nebeska munja" postaje noćna mora za neprijatelje!

- Sada kada su rakete u našim rukama, moći ćemo da razumemo koje kanale za komunikaciju, informacije i kontrole, navigacije i dometa imaju. I sa tim informacijama bićemo u mogućnosti da napravimo najefikasniji uređaj za ometanje ovih raketa u svim fazama njihovog borbenog leta - rekao je Vladimir Mikev, savetnik zamenika direktora ruske državne KRET elektrosnke industrije. 

Drugi ruski stručnjak rekao je da će ove rakete otkriti sve tajne najnovijih navigacionih sistema američke vojske. On je za posedovanje američkih raketa rekao: "To je kao supertajni, zabranjeni udžbenik o tehnologijama koji vam je pao s neba."

Američki mediji ponavljaju da se ruski sistemi PVO (koje poseduje sirijska armija) nisu pokazali jer su za sve vreme sukoba uspeli da obore jedan F-16 uprkos stalnim izraelskim napadima. Sa druge strane, Rusija tvrdi da je sirijska PVO oborila značajan broj raketa, dok Pentagon te tvrdnje negira.

Nove američke "Tomahavk" rakete "Block 4" imaju skoro identične funkcije drona, šalju sliku mete operateru pre nego što ovaj odluči da li će raketa delovati po cilju. Sposobna je i da promeni cilj dok je u letu i da prati GPS koordinate.

Američki mediji tvrde da njihovi stručnjaci mogu lako da nadograde sisteme na raketama "Tomahavk" kako bi sprečili eventualno rusko ometanje. 

Nadigravanje Amerike i Rusije podseća na šahovsku igru elektronskih sistema. Kada radarski i komunikacioni sistemi postanu osetljivi na neprijateljsko ometanje, odmah se radi na njihovom poboljšanju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljubo

pre 3 godine

ovo ili nije tacno vec samo novinarova norma da se nesto napise,ili ako je tacno onda je potpuni amaterizam ,jer nije takticki normalno da ako dodjes u posed neprijateljskog oruzja ,da neprijatelja o tome obavestis ,pa zar oni ne mogu da zamene elektroniku navigaciju frekvenciju na vec postojecim raaketama i onda sta ti vredi ako si ti na starim sve to otkrio,

Gazda Jezda

pre 3 godine

Sramota, rusi postali kopiraona kao i kinezi. Zar oni nemaju najbolje oružje na svetu. Ja kao rusofil sam osramoćen.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija